https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Uspehi mladih Murinih nogometašev minuli vikend

22.1.2013  

Nogometaši Murine nogometne šole so se minuli vikend izkazali na mednarodnih turnirjih in domačih tekmovanijh.


Murina selekcija U6 najboljša tudi v Stradnu (AVT) – Straden 19.01.2013

Na turnirju je sodelovalo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Ekipa U6 je igrala pet tekem, štirikrat zmagala (v finalu po kazenskih strelih) in enkrat izgubila. V polno je zadela 19-krat, gol pa prejela 3-krat. Matej Cener je bil z desetimi goli najboljši strelec turnirja.

Za ŠD NŠ MURA 05 so nastopili: Vid Vučko, Jakob Šiftar, Jaka Benko, Rok Šinko, Enej Kuzma, Matej Cener,  Amadej Horvat, Rok Lebar in Bor Berlak. Trener: Aleš Luk.

Rezultati:

D. Goritz-Mura05 0:3 (R. Šinko, M. Cener 2x)

St. Anna a. A.-Mura05 0:6 (V. Vučko, R. Šinko, A. Horvat, M. Cener3x)

SG Fresing/Kitzeck-Mura05 6:3 (M. Cener 3x)

Polfinale: Edelsbach-Mura05 0:7 (M. Cener 3x, J. Benko 2x, R. Šinko, A. Horvat)

Finale: SG Fresing/Kitzeck-Mura05 0:0 (5:6) (E. Kuzma, M. Cener, R. Šinko, R. Lebar, A. Horvat, V. Vučko)

Turnir na Madžarskem – Körmend 20.01.2013

Selekcija U7 se je pod vodstvom trenerja Aleša Bagole udeležila turnirja na Madžarskem v Körmendu. Sodelovalo je pet ekip, od tega štiri ekipe letnika 2004 iz Madžarske.  ŠD NŠ Mura 05 je zasedla 2. mesto, vendar z nekoliko grenkim priokusom, saj niso izgubili nobene tekme. Po izvajanju 7-metrovk so bili na koncu drugi.

Selekcija U7

Za U7 ŠD NŠ Mura 05 so igrali Mark Ropoša, Nejc Slokan, Tarik Bagola, Anej Pucko, Niko Kasalo, Timon Bagola, Jan Rajh, Niko Graj in Jakob Virag. Trener Aleš Bagola in tehnični vodja Alojz Slokan.

Selekcija U8 prva na zimski ligi

Selekcija U8 pod vodstvom trenerja Jožeka Špilaka in tehničnega pomočnika Stanka Sedonje se je udeležila zaključnega dela tekmovanja Zimska liga. Sodelovalo je 8 ekip. Murina selekcija se je s 7 zmagami in enim neodločenim rezultatom uvrstila v finale in s 4 : 1 premagala ekipo iz Turnišča.

Selekcija U8

Za Murino selekcijo U8 so v tekmovanju nastopili: Niko Kovačič, Erazem Kos, Tim Huber, Žan Buček, Nik Lebar, Renato Gabor, David Graj, Nenad Ignjič, Uroš Smodiš, Rok Škrilec, Žiga Legen, Anej Pucko 

Selekcija U9 prva na Madžarskem v kategoriji U10

Selekcije U9 ŠD NŠ Mura 05 se je udeležila turnirja selekcij U10 v Körmendu (Madžarska), kjer so se v konkurenci starejših veselili prvega mesta. Turnir so začeli z zmago proti Lentiju z 4 : 1 z zadetki Marcel Ratnik (3x) in Matic Donko z (1x). V tekmi proti Szentgohardu so zmagali z 1 : 0 po zadetku Patrik Horvata. Ekipo Somogy so odpravili s 3 : 0, kjer sta zadela Matic Donko (2x) in Tilen Ščernjavič (1x) Z boljšo ekipo domačih Kek Sunit I so se nato razšli brez zadetkov 0 : 0. Blaž Baligač pa je z golom postavil končnih 1 : 0 na zadnji tekmi proti drugi ekipi domačinov Kek Sunit II. Marcel Ratnik je bil izbran za najboljšega strelca in Tilen Ščernjavič za najboljšega igralca.

Trener Simon Koren je na turnirju zaigral z naslednjimi igralci: Lan Erjavec, Marcel Ratnik, Marsel Škraban, Blaž Baligač, Alen Balajc, Matic Donko, Alen Novak, Patrik Horvat, Tilen Ščernjavič in Žiga Lukač

Rezultati:

ND Mura 05 : Lenti 4:1        (Strelci: Marcel Ratnik 3x, Matic Donko 1x)

ND Mura 05 : Szentgothard 1:0       (Strelci: Patrik Horvat)

ND Mura 05 : Somogy       (Strelci: Matic Donko 2x, Tilen Ščernjavič 1x)

ND Mura 05 : KekSunit I 0:0

ND Mura 05 : KekSunit II 1:0      (Strelci: Blaž Baligač 1x)

Naj strelec: Marcel Ratnik

Naj igralec: Tilen Ščernjavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2013 ob 11:33 bg gost

      le tako naprej. čestitam

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2013 ob 17:36 fata gost

      čestitam super ste vse ekipe

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2013 ob 18:29 fuzbalercek gost

      čim prlej naj Topič odide, ka še ger tej mlajše generacije ne UNIČI!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2013 ob 21:16 xx gost

      Ga ni več v šoli nogometa-gotof je

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.01.2013 ob 10:45 Feri gost

      Na koncu do pa šli špilat nazaj v Veržej, Beltince, Čardo...od koder so jih zvabili???? Glede na stanje v članski Muri nič kaj perspektivno.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.01.2013 ob 12:36 Sasu gost

      @Feri ne vidim nič slabega v tem. Celo se mi zdi pravilno, ka obstaja neka nogometna šola v Pomurju, ki proba privabiti čimveč dobrih igralcev iz celotnega področja in dela z njimi. Pomembno je, da obstaja konkurenca. Če imaš ti enega dobrega igralca recimo v U14 ekipi Cankove, de on zelo težko napredoval. Kvečjemu, de nazadoval na nivo celotne ekipe. Mura pa dela ravno to. Z boljšimi igralci od drugo povečuje konkurenco v ekipi. S tem počasi iz leta v leto dobivaš boljšo ekipo in tudi delaš selekcijo. Ne vem, jaz si ne predstavljam pomurskega fuzbala brez Murine nogometne šole. Malo poglej po članskih ekipah pomurskih klubov. Vsepovsod najdeš igralce, ki so dali skozi to šolo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.01.2013 ob 6:58 Feri gost

      Sasu...pravilno razmišljaš, ampak zna se zgoditi da bo Mutra igrala v 4,5 ligi in za take nadpovprečne otroke to ni neka vzpodbuda in kot bodoči Murini mladinci bi se naj vključevali v člansko ekipo, ja ampak v 5. Ligi????

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.01.2013 ob 11:51 xx gost

      -Feri// Zakaj pa tebe muči kej bodo igrali člani,če se tu omenja mladinska šola,ki je povsem ločena od članske ekipe,a si mogoče en nevoščljivec,ki mu je napoti da se dela pošteno?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.