https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki Kuzme se strinjajo, da je karavlo treba dati v najem

Kuzma, 25.01.2013 ob 7:00  

Izredna seja je bila v veliki meri sklicana zaradi predstavitve potencialne rešitve stare karavle, kjer želi investitor urediti zeliščni park.

 

Potencialni investor, družina Koščak iz Večeslavcev, v karavli vidi potencial za razvijanje idej. Zavzemati se želijo, da bi se vrnili k pravemu namenu človeka v sobivanju z naravo, povezovanju ljudi, ohranjanju naravne dediščine okolja, v katerem živimo in veliko smisla za smeh. V objektu, ki je trenutno v lasti Občine Kuzma, družina vidi priložnost za neko zaposlitev ali njeno dopolnitev. V načrtu imajo izgradnjo objekta, ki bi imel turistični potencial s poudarkom na zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, sonaravni pridelavi, prikazovanju načinov obdelave zemlje v teoriji in praksi, ozaveščanju ljudi in podobno.

Marko Koščak je predstavil svojo vizijo in orisal načrtovan pričetek projekta. Župan Jožef Škalič in svetniki so se strinjali, da je zgradbo boljše dati v najem, kot pa da zaprta propada. Soglasno so se strinjali z oddajanjem stare stražnice, zato je župan v ta namen imenoval tričlansko komisijo, ki bo odločala o nadaljnjem poteku pogajanj, pogodbi in najemnini.

Letos v planu ureditev parkirišča pri osnovni šoli Kuzma

Občina Kuzma bo v letošnjem letu uredila parkirišča pri osnovni šoli, prehoda za pešce, javno razsvetljavo in meteorno kanalizacijo v naselju Kuzma, s čimer bo občanom izboljšala prometno varnost, zagotovila varnejši dostop do šole in hkrati omogočila kakovostnejše življenje ter zmanjšanje negativnih vplivov na okolje. Za investicijo 'Ureditev parkirišča pri OŠ Kuzma' se je občina prijavila na javni razpis za pridobitev nepovratnih sredstev v okviru razpisa Obnova in razvoj vasi. Ocena investicijskih stroškov projekta znaša 47.959,92 evrov.

Proračun predvidevajo sprejeti februarja

Direktor občinske uprave Milan Matiš  je povedal, da si občina lahko privošči le projekte v vrednosti do 100 tisoč evrov, kar je zmožna v celoti sama plačati, vse ostalo si brez predhodno pridobljenih sredstev ne more privoščiti.

Na seji so se dogovorili tudi, da zborovanja po vaseh letos bodo. Dotaknili so se tudi proračuna za leto 2013, pri čemer je župan predlagal, da se posamezni odbori sestanejo v roku štirinajstih dni, po treh tednih pa se bodo predsedniki odborov sestali z županom in izvedli uskladitve glede proračuna. Tako bi proračun za leto 2013 predvidoma sprejeli februarja. Svetniki so se s predlogom strinjali, saj se zavedajo, da denarja v občini ni.

Kontejnerji se vračajo na pokopališča

Dotaknili so se tudi odlaganja odpadkov na pokopališčih. Do sedaj so jih odstranjevali občinski delavci iz lesenih zabojnikov in jih odvažali v Center za ravnanje z odpadki Puconci d.o.o. Občinski svet je na sredini seji soglasno odločil, da bodo na pokopališčih znov postavili velike kontejnerje in odvoz prepustili Saubermacher – Komunali Murska Sobota d.o.o. Tako se na pokopališča spet vračajo veliki kontejnerji, razen v naselje Dolič, kjer bodo to problematiko reševali na vaškem zboru.

Več fotografij s spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. A_Girl
      25.01.2013 ob 9:06 A_Girl

      Samo v Kuzmi se vse rihta, kda pa pridejo na vrsto Trdkova, Matjaševci, Dolič in Gornji Slaveči?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2013 ob 18:49 Ta Glasen gost

      Ti kraji pa pridejo na vrsto ko bo najprej v Kuzmi zgrajen stadion za NK Tromejnik in okoli njega zrihtane vse hiske. To je prioriteta:)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2013 ob 18:00 mišo gost

      komentar na a-girl- se poslišaj pa ti znaš ka gučiš samo si pogleni trtkovo kak je zrihtana pa matjašovci o doliču pa sloj si vipaš povedati kaj takšnega vej ste rasvetlavo in pločnike dobile prlej kak kuzma kar dobro pogleni kelko penez občinskega proračuna dobite kase pa tiče projektov zato pa se morejo brigati svetniki štere vasi so bili izbrani da vodijo občinski svet načik bi se moglo delati na občini to je istina ne pa samo nam pošiljajo položnice že dugo so na položaji direktor milan matiš o županu pasploj nemo gučali ka še išče na občini takšne napake kak ona dva delata ka te kap že davno bi mogla prepustiti mesto taknšnema ka sta bole sposobna od nji to bi mogli povedati nej pa moja ves tvoja ves moglo bi se gledati občino kuzma ali pa najti drugo ustrezno rešitev ka bi bokše bilo za vse toga pa soveniji žmetno najdeš ali ste pa drugoga mnenja komentar je poda mišo kovač

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2013 ob 12:25 mujo gost

      to je vse samo kamuflaža, ka se nika dela. da ekonomisti zidajo te je to za p.m. fali jim zdrava kmećka pamet

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.