https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Mestni svet sprejel proračun za leto 2013

Murska Sobota, 25.01.2013 ob 9:00  

Včeraj je potekala 16. redna seja MOMS, na kateri so svetniki sprejeli proračun za naslednje leto, potrdili prostorski načrt za načrtovano vzhodno obvoznico ter potrdili kulturnike za podelitev nagrad ob kulturnem prazniku v letu 2013.

Po potrditvi dnevnega reda in potrditvi zapisnikov 14. In 15. redne seje mestnega sveta, so  svetniki obravnavali Predlog odloka o proračunu MOMS za leto 2013 v drugi obravnavi. Po predstavitvi proračuna s strani mestne uprave in podanih stališč pristojnih odborov mestnega sveta ter daljši razpravi s strani svetnikov, je bil proračun za leto 2013 sprejet v naslednji višini: Prihodki znašajo 20.984.386, EUR, odhodki pa so predvideni v višini 21.312.917 EUR, kar pomeni, da znaša proračunski primanjklaj 328.531 EUR. Med odhodki je predvideno 7.988.513 EUR za investicije.

Svetniki so sprejeli še sklep o ravnanju z nepremičninskim premoženjem ter točko odloka o ustanovitvi javnega zavoda Mladinskega informativnega kluba.

Odlok o OPPN za vzhodno obvoznico sprejet v prvi obravnavi

Kljub nekaterim pripombam prebivalcev Poljske in Noršinske ulice, ki se nanašajo na poslabšanje njihovih življenjskih pogojev po izgradnji vzhodne obvoznice, so svetniki v prvem branju sprejeli omenjeni odlok. Dogovorjeno je bilo, da se do druge obravnave omenjenega odloka proučijo vse možnosti za omilitev negativnih vplivov za prizadete prebivalce omenjenih dveh ulic.  

Višje cene komunalnih storitev

Direktor javnega podjetja Komunala d.o.o. Drago Šiftar, je podal obrazložitev za povišanje cen komunalnih storitev in pri tem izpostavil, da so cene komunalnih storitev v primerjavi s preostalimi slovenskimi občinami med najnižjimi. Kljub nasprotovanju svetniške skupine SD in romskega svetnika, je mestni svet sprejel elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev javne službe odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode in sklep o spremembi cen storitev odvajanja komunalne in padavinske vode. Mestni svet je tudi sprejel elaborat o oblikovanju cene storitev javne službe  s pitno vode in sklep o spremembi cen storitev oskrbe s pitno vodo v Mestni občini Murska Sobota. Po izjavi župana g. Štihca se bo cena za gospodinjstva v večstanovanjskih hišah, oz. blokih zvišala v povprečju za 0,4 do 0,7 EUR na položnico, v hišah pa od 0,9 do 1,1 EUR na položnico.

Znani dobitniki kulturnih nagrad za leto 2013

Mestna občina podeli v letu 2013 naslednje nagrade ob kulturnem prazniku:

Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju otroške gledališke in glasbene dejavnosti prejmejo Učenci in učitelji Osnovne šole IV iz Murske Sobote.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosezke na področju kulture prejme Brigita Bavčar.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini prejmeta Vesna Radovanovič in Ester Pleša.

Ob koncu 16. seje mestnega sveta MOMS so svetniki na čelo Višje strokovne šole Murska Sobota soglasno imenovali Bena Klemenčiča.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2013 ob 9:17 žvaka gost

      Kaj pa denar za naš ponos MURA 05? Od 21 MIO EURO nič?S tem se občani pač ne strinjamo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2013 ob 9:52 post gost

      Nije žvaka za seljaka. Mura 05 je že bila z višjimi cenami komunalnih storitev. Kredit bomo preko položnic posredno vračali vsi občani.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2013 ob 10:12 MAFIJA gost

      HEH KAK LEPAU SE VIDI...KDA ŠTO NA SOBOTAINFO NAPIŠE KAR KOLI PRAUTI ŠTIHECI ALI PA GLEDE TEGA POSOJILA KOMUNALE (ZA MURO05) TAKOJ MINUS:) Se vidi ka vodstvo sobotainfo (večni študentje) ne misijo s svojo glavo:) ..........................SEDAJ PA REJSAN: KA JE Z POSOJILON KOMUNALE,,,,,ZAKOJ ZDIGAVLETE STROŠKE....MAFIJA Z NAČELOM ŽUPANA!!!!!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.01.2013 ob 10:50 MAFIJA 1 gost

      HEH KAK LEPAU SE VIDI...KDA ŠTO NA POMUREC.COM NAPIŠE KAR KOLI PRAUTI Veliki KOALICIJI SDS,SD,LDS,ZARES...TAKOJ MINUS:) Se vidi ka vodstvo pomurec.com ne misijo s svojo glavo:) ............SEDAJ PA REJSAN: ZAKOJ ZDIGAVLETE STROŠKE.......Mafija z načeom velike soboške koalicije.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.01.2013 ob 17:19 severna raca gost

      Pomurci vi pa mate kokošnjak , koke so kak jarice načičkane , peteličeki kak kakšni razcotani brojlerji , pa zberte se ednog , vse se zna , BILO JE ZREŽIRANO ,, _____________ alooooo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.