https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

KMN Turnišče zmagal na deseti zimski ligi Občine Turnišče

Turnišče, 30.1.2013  

To soboto, 26.1., se je v Turnišču zaključila že jubilejna deseta zimska liga občine Turnišče, 'Zimska liga Škorpijon Turnišče'. Končno zmago je slavil Klub malega nogometa Turnišče, ki so v finalu s 3:2 premagali ekipo Elbo.

Podobno kot lani je tudi letos tekmovalo šest ekip, med katerimi je letos prav vsaka dosegla vsaj eno zmago. V finalu sta se pomerila glavna favorita za končno zmago, ekipa Elbo, ki je zimsko ligo osvojila že trikrat in Klub malega nogometa Turnišče, ki je doslej na zmago še čakal. Tokrat jim je uspelo kočno slaviti, finale so dobili z rezultatom 3:2 v svojo korist.

Ekipe so igrale po ligaškem sistemu prvih pet krogov, vsak se je pomeril z vsakim, nakar je sledil finalni del, kjer sta zadnji ekipi odigrali tekmo za peto mesto, prvi štirje so pa odigrali najprej polfinale in potem tekmi finala in tekme za tretje mesto. Polfinala sta se igrala po sistemu prva ekipa rednega dela proti četrti rednega dela in druga ekipa proti tretjeuvrščeni ekipi rednega dela.

Tretje mesto je osvojila ekipa nogometnega kluba Renkovci, ki je v napeti tekmi preobrnila izid in premagala ekipo Tuš Žalik Zelene baretke, medtem ko je tekmo za peto mesto dobila ekipa Glavno ka se drüžimo, ki je prav na zadnji tekmi prvič zmagala in potisnila ekipo Black Jacks na zadnje mesto.

Na turnirju je bilo povprečno doseženih 8 golov (skupaj 160), najboljši strelec Boštjan Zelko (Elbo) je mrežo zatresel 17 krat, za najboljšega vratarja turnirja je bil izbran vratar ekipe KMN Turnišče, Danilo Farkaš, letos se je pa tekmovalo tudi v izvajanju sedem-metrovk, kjer je najbolje branil in zadeval Erik Lutar.

Pri podelitvi je pomagal župan Občine Turnišče Slavko Režonja. Torej, kot se je imenovala ena izmed ekip je glavni moto lige »Glavno ka se drüžimo«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.