https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Rifle je v monokomediji Star fotr izpovedoval tegobe staranja

Murska Sobota, 01.02.2013 ob 8:00  

Sinoči je v Gledališču Park v Murski Soboti, v okviru dobrodelnega dogodka, ki ga je organiziral Rotary klub Martjanci, potekala monokomedija Star Foter, v izvedbi SiTi Teatra BTC in KEREKER. Odigral jo je Janez Hočevar – Rifle in predstavil smešno plat neizogibnega staranja za vse, ki jih je groza tega neizogibnega obdobja.

Rotary International (organizacija svetovno povezanih poslovnežev in strokovnjakov iz različnih poklicev), katere člani po svetu skrbijo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih pa vzpodbujajo visoka etična načela ter pomagajo širiti dobro voljo ter mir po vsem svetu – letos delujejo pod geslom: Prispevaj k svetovnemu miru z dobrodelnostjo.Tako se tudi Rotary klub Martjanci trudi po svojih močeh pomagati prebroditi marsikatero krizo v socialno šibkih družinah v našem okolju, ter v okviru tega prireja dobrodelne dogodke, kjer zbrani danar nameni otrokom omenjenih družin.  Organizirajo in prevzamejo stroške šolske prehrane, dijaškega doma, šole v naravi, ipd.

Izkupiček od včeraj prodanih vstopnic nabito polne dvorane, je prav tako šel v roke otrokom socialno šibkih družin. Pri tem sta pomagala Mestna občina Murska Sobota in  Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, z odstopom dvorane ter agencija Sever, s prispevkom pri dekoraciji.

 

V režiji Jurija Zrnca ter izvedbi nam vsem znanega Janeza Hočevarja – Rifleta, je bilo pričakovati, da bo monokomedija Star fotr en sam smeh, skozi celotno predstavo,za vse generacije.  

Svoje skrbi ob staranju, ko te zapustijo otroci in hišo zapolnijo vnuki, je igralec na odkrit način delil s publiko, ko se je dotikal raznoraznih tegob zelo izpovedno direktno, kjer brez zadrege  ni izpustil (poleg bifukalnih očal in pozabljivosti), niti temeljitega opisa kolonoskopije in prevzema viagre v lekarni. Zmes situacijske in karakterne komike ter dvogovora s svojo ženo je dodobra nasmejala publiko, na koncu pa se iz sladkih tegob spreobrnila v  ganljivo izpovedovanje čutev in veselje ob vnučku, s katerim je, nekako pomirjen s svojo starostjo, tudi zapustil oder. Seveda je zaslužil bučen aplavz publike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2013 ob 12:34 Rifle gost

      RIFLE je živa LEGENDA ! RIFLE je CAR !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.