https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlasta Nussdorfer postala nova varuhinja človekovih pravic

02.02.2013 ob 10:28  

Pomurko Zdenko Čebašek Travnik je na mestu varuha človekovih pravic zamenjala Vlasta Nussdorfer.


Državni zbor je včeraj z 82 glasovi za in štirimi proti za novo varuhinjo človekovih pravic izglasoval dolgoletno tožilko in predsednico društva Beli obroč Vlasto Nussdorfer. Nussdorferjeva bo šestletni mandat nastopila 23. februarja letos, na včerajšnji seji državnega zbora pa je tudi že prisegla pred poslanci.

Novoizvoljena varuhinja upa, da bo izpolnila pričakovanja tistih, ki v trenutkih stiske potrebujejo strokovno pomoč. Kot je dejala, lahko računajo nanjo. Hkrati pa Nussdorferjeva upa, da bo lahko pripravljala poročila, ki bodo pokazala, da je pri nas spoštovanje človekovih pravic na visoki ravni.

Generalna sekretarja v uradu predsednika republike Nataša Kovač je v imenu predsednika Boruta Pahorja, ki je Nussdorferjevo tudi predlagal, poudarila, da kandidatko odlikujejo izjemna predanost, iskrenost in neizmerna življenjska energija, ki jo namenja ljudem v stiski, žrtvam nasilja in ranljivim skupinam. S tem pa tudi vsak dan pomaga pri uveljavljanju človekovih pravic, je dodala Kovačeva.

Spomnila je, da je Nussdorferjeva pobudnica več projektov, med drugim ustanovitve društva Beli obroč, ki pomaga žrtvam kaznivih dejanj. Novoizvoljena varuhinja vsak mesec tudi nameni vsaj 150 ur prostovoljnemu delu, je nadaljevala Kovačeva, vse to pa je zadostno zagotovilo, da bo funkcijo opravljala nepristransko in vestno, "ne kot zaposlitev, ampak kot poslanstvo", je še dodala.

Nussdorferjeva je sicer za izvolitev potrebovala dvotretjinsko večino vseh poslancev, torej 60 glasov.

STA, foto: arhiv Pomurec.com (Tadej Buzeti)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2013 ob 10:43 smrkci gost

      Varuhinja človekovih pravic pomaga samo politikom in tajkunom, nam navadnim smrtnikom pa reče da nima moči dabi pomagala nam navadnim smrtnikom,to sem iskusil na lastni koži.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smrt
      02.02.2013 ob 14:07 smrt

      Torej gospa si je izborila zlato plačo za ne delo za naslednjih nekaj let .A rejsan rabimo te brezdelneže ?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.02.2013 ob 14:43 rozlag vencal gost

      ges ji ne bi dal tej funkcije ka sele ka cuva ofce.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.02.2013 ob 17:42 323232 gost

      Že pa se najpametnejši oglašajo. Varuh ČPS je po svoji naravi proti državni birokraciji, proti neprimernome odnose zaposlenih v javni upravi do strank, proti kršenje pravic, kere nan pripadajo in je v svojon dele do zaj že marsikeri problem rejšo. Skratka je na vaši strani. Nemre pa rešiti vseh problemov. Nemre van dati pejnez. Nemre van dati zdravja. Ma svoje zakonske omejitve delovanja. Či je van konkretno nej pomago, ne pomejni, ka je nej pomago na tisoče drujgin v postopkaj pred državo. Malo premislite, preden pa po gostilniško šinflete.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.02.2013 ob 18:18 gost ---hački gost

      replika ---323232((=?* Ka misliš ka mij ne vejmo ka za fukcije oprala ? Štoj te proso za tolmača ? Lejko si tij pa tebi enaki tudi ombucmani zaradi mene ampak ni haska od teh lidij na nikšon področji in ne pijši brez veze

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.02.2013 ob 18:55 gost gost

      Že pa sami pametnakoviči, pa ka se more zgoditi ka te vij eni in isti ednouk zadovoljni pa ka nete rejsan po sakšon srali.? Mene samo zanima ka ste vij v življenji napravili pa s ken se mate za pokazati. Seronje! Smrt tejbe brezdelneža tudi ne rabimo ka cejcaš državno blagajno, če glih ka si betežen. Prvo se o sebi zamisli pa te zlivaj svojo primtivno gnojnico po drugih.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.02.2013 ob 20:04 gost---vseved gost

      ( gost) --18:55 ( Ti tudi podpiraš to žensko katera se kao zavzema za deco samo od toga nika nega . Vzemi pomirjevalo pa ne obregavli nikoga .Smrt je dobro napijso pa ne žveči .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.02.2013 ob 0:22 gost gost

      Ge piše ka ges podpejran to žensko? Mene samo zanima ka mate vi pametnjakoviči za pokazati ka se znate ob sakšoga tak obregnoti. Ti hački---vseved si verjetno kakšen doktor znanosti ka si tak pameten. To o pomirjevalih iz lastnih izkušenj gučiš? Nonstop mate telko o sakšomi za povedati, nišče van več ne paše, edijno za jančija bi si eden drugomi cujcke v usta rivali. Smrt je dokazo samo to ka je na isto pritlehnon primitivnon nivoji kak ti --- lejko si en drugomo žvečita.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.02.2013 ob 8:57 toga nega gost

      Varuh človekovih pravic je papirnati tiger, te pa še za varuha izvolijo takšne modele kot prej Čebašekova, zdaj pa Nusdorferjeva. To je garancija, da bo ta papirnati tiger še naprej papirnati. Gospe in njeni sodelavci pa bodo vlekli bajne plače.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.02.2013 ob 9:00 Bandi gost

      Će je hasek ali nej to se nikdar neve.Kda pa te od toga haska nikaj meli, te pa te si želeli ka na sveti bokše bi bilo Ge se strinjam ka nan tej lidi ne bi trbelo meti enako kak sodnikov kak policajov pa paznikov v zatvoraj pa še bi lejko koga omeno.Ka smo pa lidge tak ustvarjeni ka delamo več slaboga kak dobroga ka kršimo vse mogoče zakone ka mislimo ka nan nišče nikaj nemre ka šikaneramo svoje podrejene ka izkoriščamo deco za razno razne namene so pač tudik te lidge potrebni. Če bi se seveda lidge zavedali nej samo svojih pravic ampak tudik dolžnosti pa živeli po BOŽJIH ZAPOVEDIH te bi nan bil prikrajšani marsikeri strošek. Gospe Nusdorferjevi pa želin veliko uspehov poprav krivic pa ka bi jo politika jemala resno in spoštljivo Želin tudik van keri imate na jeziki med v srci pa led malo sodelovanja pri dobrodelnih organizacijah.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.02.2013 ob 16:51 ... gost

      to je samo v Sloveniji možno, ka nekdanja državna tožilka postane varuh človekovih pravic.. Še naprej de delala kak represivni organ, samo zdaj z lepšin imenom.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.02.2013 ob 20:07 323232 gost

      Gost - ..., glede na tvojo zadnjo izjavo mi je kristalno jasno, ka boš ti pomoč še kak nuco. Zaj samo še ne ven, či represivno ali tisto, ka de varovalo tvoje človekove pravice. No pa daj, či maš volo, nan prosen malo bole podrobno razloži, zakoj si takšoga mnenja? Ka vse znaš o njoj? Ka vse znaš o dele varuha?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.02.2013 ob 12:48 ... gost

      san študent pravne fakultete v maribore, pa mislin ka znan zadosta glede toga. Če te pa zanima, si pa v rokej zeme knjigo Ustavna ureditev Slovenije dr. Kaučič in Grad.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.02.2013 ob 18:01 3232323 gost

      -.... ah dete dete. Si ziher, ka si nej v novi gorici? :P v ton primere ti svetujen, ka si ti ne zemeš v roke samo te knjige (iz kere jasno izhaja dosta in več pozitivnih elementov kak negativnih), ampak se tudi malo pozanimaš o praktičnon dele, prešteš kakšo poročilo varuha itd.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.