https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Matej Sinic prvi Slovenec s kristalnim pokalom iz oranja

Puconci, 05.02.2013 ob 7:00  

V ponedeljek so na občini Puconci priredili sprejem v čast Mateju Sinica, ki je lani zastopal barve Slovenije na svetovnem prvenstvu v oranju.

 

Čeprav je bilo svetovno prvenstvo že septembra, so Mateja Sinica na občini sprejeli v ponedeljek in mu izročili simbolno nagrado občine. Na vprašanje, zakaj so sprejem priredili šele sedaj in kaj za puconsko občino pomeni Matej, je župan Ludvik Novak je povedal, da uspeh Mateja za njihovo občino predstavlja velik pomen, saj s svojim uspehom pripomore tudi k promociji občine.

Ob tem je dodal, da se njihova občina že od nekdaj povezuje z dobrimi orači in oračicami. Da je bil ta sprejem šele sedaj, pa je po besedah župana krivo to, da so hoteli združiti več sprejemov hkrati, a enostavno niso našli skupnega datuma.

Župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar mu je v imenu World Ploughing Organization izročil kristalni pokal kot najboljšemu mlademu oraču, ki se je prvič uvrstil in tekmoval na svetovnem prvenstvu. Ker je na samem tekmovanju v Biogradu na Moru prišlo do neke neljube napake s strani organizatorjev in je moral Matej vrniti pokal, je sedaj dobil drugega. Ta kristalni pokal je tudi prvi pokal oziroma priznanje s strani svetovnega merila v oranju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...


Po vrnitvi s svetovnega prvenstva smo z Matejem Sinicem opravili tudi intervju, ki si ga lahko preberete na spodnji povezavi:

Matej Sinic - državni prvak v oranju je na traktorju, odkar je shodil

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      05.02.2013 ob 8:43 porabje

      Bar či bi bilau kmetijstvo pá aktivno, kak dávnik. Vogrsko zdaj je sklenilo pogodbo z Rusijov, ka vogrske kmetijske pridelke odajo na Rusoškon, zato ka Europska unija nešče tou küpti, depa etak država bi propadla, najmre nejma drügoga zaklada, samo rodovitno zemlo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2013 ob 19:22 pom gost

      čestitam, samo tako naprej!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.