https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Razširjena in prenovljena radgonska knjižnica slavnostno odprla svoja vrata

Gornja Radgona, 07.02.2013 ob 9:00  

Včeraj, 6. februarja 2013, so v Gornji Radgoni tudi uradno odprli razširjeno in prenovljeno knjižnico. Otvoritvi so prisostvovali župani vseh štirih občin soustanoviteljic.

Lani so se zaradi pomanjkanja prostora v enoti knjižnice, ki je bil po površini pod vsemi zakonsko določenimi normativi, občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici odločile za razširitev prostorov ter obnovo že obstoječih prostorov.

Priložnost za razširitev se je ponudila z zaprtjem in možnostjo odkupa poslovalnice Mercator Tehnika, ki se je nahajala v pritličnih prostorih skupnega objekta. Občine soustanoviteljice so se prijavile na razpis, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter pridobile sredstva sofinanciranja v višini 321.781,86 EUR. Občina Gornja Radgona je prispevala 76.971,16 EUR, občina Radenci 53.863,89 EUR, občina Apače 26.118,63 EUR in občina Sveti Jurij ob Ščavnici 20.028,13 EUR.

Pridobili so tudi številna donatorska sredstva, s katerimi so pokrili dodatne potrebe po celoviti obnovi talnih oblog v obstoječih prostorih. Donatorji so: Arcont d.d., Eling Apače d.o.o., Eleti d.o.o., Elrad International d.o.o., GO&INTER d.o.o., Golar Teleconsult d.o.o., Mettis International d.o.o., Miču – tisk s.p., notarka Danica Hojs, Radenska d.d., Radgonske Gorice d.d., Srečko Knuplež d.o.o., Var d.o.o., Ziernfeld Urška in Zlatarstvo Janja Kapun s.p..

Kot smo že poročali TUKAJ, se je projekt zaključil meseca decembra s pridobitvijo uporabnega dovoljenja, in od takrat knjižnica posluje na 486 m2 uporabnih površin.

Več fotografij v spodnji galeriji... in TUKAJ 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2013 ob 9:56 saša gost

      V teh kriznih časih, ko je slovenija skoraj politično mrtva, v bankrotu...ali so res take investicije potrebne? Jaz enostavno ne razumem to zapravljanje denarja. In to se dogaja iz mesta v mesto:(

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.