https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Radencih obeležili kulturni praznik

Radenci, 08.02.2013 ob 12:30  

V Kongresni dvorani hotela Radin se je včeraj odvila slovesnost ob praznovanju kulturnega praznika.

Točno ob 19. uri so zazveneli zvoki trobente Zdeneka Billyja ter vse prisotne na odru presenetili kurenti iz Drežencev pri Ptuju. Nastopil je Mešani pevski zbor Glasbene šole Gornja Radgona, pod vodstvom prof. Andreja Tibauta in dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer z mentorico Katjo Peršak, ki so pripravili recital z naslovom "Sodobni izzivi povodnega moža". V njem sta se prepletata klasika (Povodni mož, France Prešeren) in sodobna lirika ( Urška, Andrej Rozman Roza). Dijaki so skozi igro, recital in glasbo želeli sporočiti, da je tudi v sodobnosti moč najti "Urške". Nastopili so Martina Škrlec, Tilen Kocbek, Urša Jelen, Mario Potočnik, Urška Lukovnjak in Polonca Zamuda. Glasbeno podlago so pripravili sami, pod mentorstvom prof. Barbare Špilak. Povezovalka kulturnega programa je bila Norma Bale.

Župan Janez Rihtarič je v svojem nagovoru prisrčno pozdravil vse prisotne in povedal: "Prešeren je  v svojem času sodil med napredno misleče ljudi in člane družbe z bogato vizijo. Svoj narod je nenehno opominjal na to, kako ponosni smo lahko na to, da imamo svoj jezik, svojo kulturo in predvsem na to, da smo Slovenci. Žal je tudi sam zelo zgodaj prišel do grenkega spoznanja, da človek samo toliko velja, kolikor plača. In da modrost, pravičnost, učenost niso ravno cenjene vrline. Tudi danes lahko ugotavljamo podobno, da te in še nekatere druge vrednote za mnoge niso več bistvena stvar v življenju, saj je pogosto pomembno le kaj imamo, in ne kaj smo. Dajmo umetnosti pomembno vlogo, saj lahko iz nas izvablja tisto najlepše, tisto kar v vsakdanjem vrvežu pogosto pozabljamo." Vsem je zaželel lep večer in miren dan kulture.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.