https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili kulturne nagrade

Murska Sobota, 08.02.2013 ob 8:00  

Včeraj se je v Gledališču Park v Murski Soboti odvijala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer so podelili nagrade Mestne občine Murska Sobota za dosežke na področju umetnosti in kulture.

 

Mestna občina Murska Sobota je denarno nagrado za vrhunske dosežke na področju otroške gledališke in glasbene dejavnosti podelila učencem in učiteljem Osnovne šole IV, plaketo za pomembne dosežke na področju kulture podelili Brigita Bavčar, priznanji za prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti pa Vesna Radovanovič in Ester Pleša.

Slavnostni govornik slovesnosti je bil župan MOMS, Anton Štihec, ki je v svojem nagovoru izpostavil dosežke, ki so se odvijali v preteklem letu v okviru Evropske prestolnice kulture. Po besedah župana je bilo »Leto 2012 za Mursko Soboto posebno leto, bila je del zgodbe Evropske prestolnice kulture.«

Ker so ob tej priložnosti uradno zaključili projekt EPK 2012 v Murski Soboti, so pripravili še projekcijo utrinkov s kulturnih dogodkov minulega leta, pevci in glasbeniki Murske bande pa so z murskimi baladami in romancami popestrili kulturni večer. 

Več fotografij si poglejte v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2013 ob 12:19 gost gost

      Občinska proslava...sramota za Mursko Soboto in Prekmurje. Kvaliteta proslave je bila pod vsako kritiko, Župan je očitno svoj govor prebral prvič včeraj na podelitvi nagrad, da o obnašanju ne bi izgubljali besed. Samooklicana Vele "cenjena" režiserka pa bi bilo boljše, da se drugič loti kakšne proslave ali prireditve na katero ljudje ne bodo povabljeni! Iskrene čestitke pa vsem dobitnikom nagrad saj so si jih z svojim nesebičnim delovanjem vsekakor zaslužili!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dobrastreha
      08.02.2013 ob 17:41 dobrastreha

      Čestitke vsem nagrajencem. Moški bodo priznanje za kulturne dosežke prejeli verjetno 12.februarja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2013 ob 12:17 pipi gost

      proslava je bila čudovita,vredna ogleda,menim da taki ki izražajo svoj gnev ob ustvarjanju,res nimajo mesta v kulturni dvorani

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.