https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarice Keme Puconec namučile vodilne Kamničanke

Murska Sobota, 13.2.2013  

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v tekmi 4. kroga modre skupine 2. dela 1. DOL Radenska Naturelle v Murski soboti premagale Kemo Puconci s 3:2.


Vodilna ekipa prvenstva se je v Murski Soboti proti zadnjeuvrščeni Kemi presenetljivo namučila. Še več. Bila je že na robu poraza, saj so domače odbojkarice, ki so se očitno ustrašile senzacije, v "tie breaku" zapravile vodstvo 10:5, svoje priložnosti pa zamudile že v prvem nizu.

Gostujoči trener je bil prisiljen nekoliko spremeniti postavo, saj v Prekmurje zaradi gripe ni odpotovala Jelena Strel Kosmač, slabo pa se je počutila tudi Tea Lenarčič, ki jo je na mestu organizatorke igre na začetku zamenjala Eva Mori. Da odbojkarice Calcita proti novinkam v prvoligaški konkurenci čaka vse prej kot lahko delo, se je dalo slutiti že v uvodnem nizu, ko se jim nikakor ni uspelo oddaljiti od tekmic. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničanke sicer ušle za tri točke, toda v končnici niza so Pucončanke povedle celo s 23:20. Z dvema točkama Elmine Handanovič so na 23. točki kamniške odbojkarice izid izenačile, nato pa po bloku Tise Ljubetić prišle do prve zaključne žoge, ki je niso izkoristile. Šele Tjaša Turnšek in Ana Starčević sta dokončno zlomili odpor domače ekipe.

V drugem nizu so varovanke trenerja Bojana Novaka gostjam sledile do prvega tehničnega odmora, ko so za njimi zaostajale le za dve točki, ob drugem pa že za sedem. Po napaki v domači vrsti so calcitovke drugi niz brez večjih težav dobile. Toda v tretjem nizu so se napake v gostujoči ekipi kar vrstile. Razigrala se je Tamara Borko, ki ji je sledila Iva Škraban in Pucončanke so na drugi tehnični odmor odšle s kar petimi točkami prednosti. S petimi točkami prednosti so vodile tudi v samem zaključku niza, vendar jim kar štirih zaključnih žog ni uspelo izkoristiti in šele peto je svoji ekipi priigrala Tamara Borko.

Izgubljeni niz ni prebudil kamniških odbojkaric, ki so v četrtem nizu zaostajale že za štiri točke (5:9). V igro je namesto Morijeve vstopila Tea Lenarčič in z delnim izidom 9:3 so Kamničanke povedle s 14:12. Nato je sledil nov padec v njihovi igri, ki se tako izkušeni ekipi ne bi smel zgoditi, kajti do konca niza so odbojkarice Calcita osvojile le še tri točke.

Tudi peti niz se je zanje začel slabo, saj so Pucončanke povedle z 10:5 in bile na pragu velike senzacije. Da do nje le ni prišlo, ima največ zaslug Ana Starčević, ki je s štirimi točkami poskrbela za izenačenje na 10:10. Zadnje izenačenje na tekmi je bilo pri dvanajsti točki, ko je napad domače ekipe uspešno zaključila Tamara Borko, toda Tjaša Turnšek in Starčevićeva sta vendarle preprečili slavje domače ekipe.

Kema Puconci: Koler, Praprotnik 3, Vidonja 7, Franko 2, Škraban 15, Banfi 3, Donša 9, Borko 24, Frumen, Topolovec 4.

Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 22, Podlesnik, Handanović 3, Ljubetić 7, Kramolc 10, Lenarčič 1, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač, E. Mori 4.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2013 ob 12:10 Carleone gost

      Odličen večer. Punce odlične, ČESTITAM! Škoda, da so se "prestrašile" premagati vodilno ekipo. ___ Najbolj pa mi je ostalo v spominu, kako so igralke Calcita bile v paniki, ko je šla na servis Monika. Škoda, da ji niso "sledile" še ostale soigralke. Pri toliko napačnih servisih je zelo težko premagati državnega prvaka.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.