https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pedagogi in vzgojitelji bogatijo svoja znanja na simpoziju v Črenšovcih

Črenšovci, 16.02.2013 ob 10:10  

Na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci poteka že šesti simpozij, na katerem strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju izmenjujejo znanje in delijo primere dobre prakse.


Okoli 100 udeležencev iz celotne Slovenije in tujine se je zbralo na simpoziju »Avtonomija v šoli«, ki ga že šesto leto prireja osnovna šola iz Črenšovcev. Z letošnjim izborom tem so se posvetili predvsem načrtovanju, izvajanju in učenju ter vrednotenju in ocenjevanju znanja.

Strokovni delavci iz vzgoje in izobraževanja so v dveh dneh spoznavali primere dobre prakse domačih pedagogov, na plenumu in v skupinah pa so se seznanili s širokim izborom didaktičnih gradiv in strokovnih prispevkov predavateljev iz celotne Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Kot je povedala ravnateljica črenšovske osnovne šole mag. Marija Horvat, so na podlagi izkušenj in želja udeležencev simpozija v preteklih letih, letos večji poudarek dali praktičnemu delu.

Kot je še pojasnila ravnateljica, s simpozijem želijo preko izmenjave znanj in praks različnih strokovnih delavcev najti način, ki bi bil prilagojen tukajšnjemu okolju in domačim učencem. Tudi s primerjavo dela tujih strokovnih delavcev želijo najti način, kako obogatiti svoje znanje in s tem dvigniti kakovost dela, da bi bili učenci bolj samostojni in bi lahko v šoli pridobivali trajnejše, uporabnejše in življenjsko znanje.

Fotografije so z otvoritve simpozija, kjer so v krajšem kulturnem programu nastopili učenci iz Črenšovcev, udeležence simpozija pa so nagovorili ravnateljica Marija Horvat, župan občine Črenšovci Anton Törnar in predstojnica ZRSŠ Irena Kumer.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.