https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Tudi pomurski šolarji pričeli z zimskimi počitnicami

16.02.2013 ob 12:20  

Pomurski šolarji so v prvi polovici osnovnošolcev in dijakov, ki se jim je zimski oddih pričel danes.


Za polovico slovenskih šolarjev, 75.055 osnovnošolcev in 36.569 dijakov, so se danes začele enotedenske zimske šolske počitnice, ki bodo letos znova potekale v dveh delih. Najprej se bodo odpravili učenci in dijaki z vzhoda države, teden pozneje pa še tisti z zahoda. V tem času bodo po vsej državi številne dejavnosti za mlade.

Že danes so se tako na težko pričakovane zimske počitnice odpravili učenci in dijaki z Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske regije.

Foto: www.sxc.hu

Letos počitnice zopet v dveh terminih

Kot je znano, je ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport v tem šolskem letu na podlagi argumentov, ki so prevladali, ponovno razdelilo zimske počitnice v dva dela, tako kot je veljalo že pred letom 2010. Minister Žiga Turk je to odločitev sprejel na podlagi rezultatov spletne ankete o šolskih počitnicah, v kateri je sodelovala zainteresirana in strokovna javnost.

Za tako rešitev so se po navedbah ministrstva namreč večinsko izrekli starši, učitelji in dijaki, zadošča pa tudi željam slovenskega turističnega gospodarstva.

V tednu od 25. februarja do 1. marca bodo počitnice imeli učenci in dijaki z Gorenjske, Goriške, Notranjsko-kraške, Obalno-kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter občin JV Slovenije - Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel. Takrat bo na počitnicah 85.968 učencev osnovnih šol in 41.636 dijakov srednjih šol.

STA

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.