https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Černelavcih proslavili 10. obletnico pevskega zbora

Černelavci, 17.02.2013 ob 13:30  

Včeraj so v Černelavcih s koncertom obeležili 10-letnico delovanja Mešanega pevskega zbora Černelavci.


Poleg jubilantov so nastopili še ljudski godci iz Černelavcev, kot gostje pa so zapeli še ljudske pevke iz Bakovcev, mešani pevski zbor iz Pečarovcev ter tamburaška skupina iz Beltincev.

Mešani pevski zbor Černelavci, ki nastopa že deset let tako na domačem kot tujih odrih, vodi zborovodkinja Marijana Škrilec, na harmoniki pa jih spremlja Štefan Šantavec. Pevski zbor je bil ustanovljen oktobra 2002, v tem času pa so pevci nastopili na številnih domačih prireditvah; npr. na Pozdravu jeseni, ob tednu starejših ter na vseh večjih prireditvah. Med drugim so gostovali tudi na Hrvaškem in v Porabju ter se udeležili različnih revij pevskih zborov, nastopili pa so tudi v domovih počitka.

Ob tej priložnosti je pevcem čestitala tudi predsednica KTD Černelavci Jožica Viher, ki je izpostavila pomen delovanja pevskega zbora za celotno skupnost.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.