https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gasilci PGD Orehovci na občnem zboru izvolili novo vodstvo

Orehovci, 18.02.2013 ob 12:30  

Gasilci PGD Orehovci so v soboto na občnem zboru pregledali delo v preteklem letu in izvolili novo vodstvo.


V prostorih gasilskega doma  v Orehovcih so se v soboto 16. februarja zbrali člani PGD Orehovci in vabljeni gosti na 131. rednem občnem zboru tega društva. Ker je letos v gasilstvu volilno leto za petletno obdobje, se na občnih zborih volijo predsednik, poveljnik, namestnik predsednika in člani upravnega odbora, namestnik poveljnika in člani poveljstva, predsednik in člana nadzornega odbora,predsednik in člane disciplinske komisije ter delegata za skupščino GZ Gornja Radgona.

Dosedanji predsednik Marjan Ščančar, katerega mandatna doba je bila dolga kar 20 let, je v pozdravnem nagovoru pozdravil vse zbrane. Ščančar je pohvalil delo v preteklem letu, ki je bilo zelo pestro in delovno. Sprejel se je nov statut in pravilnik  društva, društvo je obeležilo visok jubilej 130 let delovanja in ob tem prejeli občinsko priznanje Občine Gornja Radgona. Pohvalil je tudi dobro sodelovanje z TD Majolko, Občino Gornja Radgona, sosednjimi društvi, prijateljskima društvoma Črneče in Nemčije. Največjo zahvalo je namenil vsem gasilcem v društvu, saj, kot je povedal, le s skupnim delo lahko žanješ dobre rezultate, zahvalo pa je za sodelovanje namenil tudi drugim sodelujočim in vsem krajanom za pomoč.

Dosedanji poveljnik Franc Domajnko se je vsem navzočim zahvalil za pomoč ob delu, ki je bilo opravljeno v njegovi 25-letni dobi poveljevanja. Izpostavil pa je pereč problem, ki ga je začutil v gasilstvu, to je izostanek z dela z delodajalcem ob intervencijah ali usposabljanjem članov. Povedal je, da bi za to morala poskrbeti GZ Slovenije z ureditvijo ustreznega zakona, če želijo, da članstvo ne upade in se s tem posledično tudi ogrozi obstoj društev in samega gasilstva. Pohvalil pa je tudi mladince in mladinke ter člansko skupino za dosežene rezultate.

Med govorniki je spregovoril tudi dosedanji podpredsednik Petek Feliks, ki se je zahvalil dosedanjemu dolgoletnemu vodstvu za požrtvovalno, nesebično in vzgledno delo v gasilstvu.

Izvoljeno je novo vodstvo

Na Občnem zboru se je dosedanjo vodstvo razrešilo, z javnimi glasovanjem pa so v PGD Orehovci izvolili za novo predsednici dosedanjo tajnico društva Poberžnik Jožico, poveljnika Pintarič Vinka, pomočnika poveljnika Domajnka Franca, blagajnika Edšid Marjana, ter tajnico Simono Irgolič. Na novo pa je bil izvoljen tudi šestčlanski upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinska komisija.

Novoizvoljena predsednica predstavila program

Nova predsednica Poberžnikova je predstavila svoj program in vizijo za prihodnje obdobje. Izpostavilla je željo, da bi se dokončala mansarda v gasilskem, kjer bi se uredil arhiv, pisarna ter sejna soba. Pridobiti je potrebno tudi uporabno dovoljenje za gasilski dom, za katerega pa je treba postoriti še kar veliko, med drugim obnova sanitarij, zamenjava garažnih vrat in obnova fasade. Pojasnila je, da tako velikega finančnega zalogaja samo društvo ne bo zmožno opraviti, zato se bo namensko zbiralo sredstva z upanjem, da bi Občina imela v prihodnje še več posluha do težav, ki jih imajo društva. Poleg tega pa bodo skušali pridobiti še kakšna evropska sredstva.

Priznanja in značke za požrtvovalno delo

Podeljena so bila tudi priznanja, med dobitniki so bili: Marjan Mulec ter Branko Haložan sta prejela priznanje in značko za 50 let dela v gasilstvu, Marjan Edšid je prejel priznanje in značko za 30 let dela v gasilstvu, Feliks Petek in Bogdan Pučko pa sta prejela priznanje in značko za 20 let dela v gasilstvu. Podeljena so bila tudi društvena priznanja v višji činovni razred, ki so jih v znak zahvale ter požrtvovalnega dela prejeli bivši predsednik, poveljnik in podpoveljnik

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.