https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

DZŽ Pomurja poziva k sterilizaciji oz. kastraciji psov in mačk

19.02.2013 ob 15:24  

Društvo za zaščito živali Pomurja je pobudnik akcije sterilizacij in kastracij psov in mačk, ki poteka na vseh veterinarskih postajah v Pomurju od 1. februarja do 31. maja 2013. Na omenjene storitve v tem obdobju upoštevajo 20 odstotni popust pri ceni storitve. Kupon za popust pri ceni storitve sterilizacije ali kastracije vaše živali dobite na vaši občini ali pri Društvu za zaščito živali Pomurja.


Razlogi za sterilizacijo oz. kastracijo

Kot razlog navajajo predvsem zdravje živali in lažje sobivanje. Sterilizirane in kastrirane živali so varne pred spolno nalezljivimi boleznimi. V času parjenja niso zvočno moteče za okolico, poleg tega pa ne uhajajo od doma in zato na ogrožajo varnosti v prometu. Sterilizacija in kastracija varujeta žival pred nekaterimi oblikami raka.

Mačke še vedno lovijo miši in psi še vedno čuvajo svojo družino in posest. Kastrirani psi so bolj vodljivi in manj agresivni, mački pa ne označujejo teritorija.

Kastrirani psi so bolj vodljivi in manj agresivni, mački pa ne označujejo teritorija.

Drugi pomemben razlog je tak, da je v Sloveniji preveč psov in mačk. Vsekakor se skoti več živali, kot jih lahko dobi dom. Mnoge živali, ki jih ljudje ne morejo oddati, pristanejo na cesti in nato v zavetišču. Preplašene in sestradane imajo 30 dni časa, da spet začnejo zaupati ljudem. Če jih v tem času nihče ne posvoji, jih je po Zakonu o zaščiti živali dovoljeno evtanazirati. S sterilizacijo oz. kastracijo svoje živali lahko tudi vi pripomorete, da bo teh zavrženih živali, za katere se le težko najdejo novi lastniki, manj.

Ljudje se morajo zavedati, da je pobijanje mladičev nezakonito. Tisoče živali vsako leto protizakonito izgubi življenje v prvih urah svojega življenja. Narava žene samico, da poskrbi za svoj naraščaj - če ji ga odvzamemo, ji povzročimo velik stres. Poleg tega je težko verjeti, da se vam tako pobijanje zdi naravno ali celo etično. Z globo od 800 do 1.200 evrov se kaznuje posameznik, ki naklepno usmrti žival.

Mnoge živali, ki jih ljudje ne morejo oddati, pristanejo na cesti in nato v zavetišču.

Kazni ob neustreznem ravnanju z živalmi

Kršitve so ustrezno kaznovane. Skrbnik hišnih živali mora preprečiti rojstvo neželenih mladičev, kazen ob kršitvi znaša od 400 do 800 evrov.

Med dvema kotitvama mora preteči najmanj 290 dni, v nasprotnem primeru gre za preobremenjevanje živali, za kar znaša kazen prav tako od 400 do 800 evrov.

Kako dobiti kupon za popust na storitev sterilizacije oziroma kastracije?

Kupon za 20 odstotni popust pri ceni storitve sterilizacije ali kastracije vaše živali dobite na vaši občini ali pri Društvu za zaščito živali Pomurja. Lahko jim pišete ali jih pokličete. Poslali vam ga bodo po pošti. Seveda ne pozabite pripisati vašega naslova, kam vam kupon pošljejo.

Več informacij tako glede društva, akcije in veterinarskih postaj, ki opravljajo omenjene storitve, lahko dobite tudi na spletni strani društva: www.dzzpomurja.si.

 

FOTO: www.sxc.hu in wikipedia

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.