https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Zdenka je iskala moža v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 22.02.2013 ob 7:30  

Že dolgo ni nobena predstava v Gornji Radgoni tako navdušila in gledalce potegnila v vrtinec smeha, kot ga je včerajšnja, v izvedbi KUD Križevci. S situacijsko komedijo »Iščem moža«, v kateri se avtor Miro Gavran na duhovit način poigrava  z odnosom med moškim in žensko, so Vera Slavič (Zdenka) , Samo Tuš – Korl (prijatelj Zvone)  in Silvo Moleh (sosed Brane) uro in pol zabavali občinstvo.

Gledališka skupina KUD Križevci je nastala pred desetimi leti, na pobudo ljutomerskega režiserja Srečka Centriha. Doslej so prejeli že več priznanj, tokrat pa so si po daljšem premoru zamislili manjšo sestavo in k sodelovanju povabili tudi znanega Korla – Sama Tuša, kot debitant pa se jim je pridružil še Silvo Moleh, ki je svojo vlogo odigral več kot odlično. Kot je povedala Vera Slavič, so na predstavi delali več mesecev, z  rezultati pa so zadovoljni, saj je glede na trenutno odmevnost predstava uspela.

Gospa Zdenka (Vera Slavič) je vdova že deset let. S pomočjo tarot kart in oglasa v časopisu, si želi poiskati novega moža. Osamljen, neoženjen in malce čudaški (Silvo Moleh) pa se tudi naenkrat odloči da se poroči. Da bi osvojil Zdenko, angažira svojega prijatelja iz otroštva –  (Samo Tuš - Korl). Slednji je bil nekoč amaterski gledališki igralec in tokrat odigra in predstavi nekaj kandidatov za ženina, in to v najslabši luči.

Če bi radi videli ali gospa Zdenka uspe najti moža, imate možnost ogleda še jutri, v Radencih. Kmalu bodo nastopili še v Lenartu, morebiti pa jih medse kdaj sprejmejo tudi Prekmurci...

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.