https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jankovič ponudil pogojno odstopno izjavo

22.02.2013 ob 10:13  

Včeraj je Zoran Jankovič na seji sveta stranke Pozitivne Sloveni podal tako imenovano bianco odstopno izjavo, saj naj bi odstopil z dnem, ko bo sestavljena nova vlada.

 

STA poroča, da je dejal, da sta bila dejansko možni dve odločitvi: ali ga svet razreši ali pa ponudi odstop. Spomnil je, da se je z zamrznitvijo statusa predsednika stranke umaknil iz politike in ni ovira za sestavo nove koalicije. Tako je dejal, da ni ovira za dogovore in ponudil odstopno izjavo brez datuma, ki jo bo podpisal tisti dan, ko oziroma če bo sestavljena nova vlada.

Zanimivo je tudi, da je hkrati  izpostavil, da ne bo pustil, da "zlorabljajo" Bratuškovo, ki jo PS uradno predlaga za mandatarko v smislu, da bi vložili konstruktivno nezaupnico, ne da bi vedeli, ali bodo sestavili novo vlado. Zato je Janković predlagal, da se pogovori pričnejo.

Pozitivna Slovenija kot omenjeno za mandatarko predlaga vodjo stranke Alenko Bratušek in poslansko skupino poziva, naj vloži konstruktivno nezaupnico vladi. STA nadalje poroča, da PS nasprotuje izigravanju ustave v smislu slamnatega mandatarstva. Med drugim je Bratuškova dejala, da začne v petek pogovore s poslanskimi skupinami.

Nadalje ni konkretno odgovorila, da ne ve kdo bi utegnili vložiti nezaupnico, saj se bodo o tem in o drugih rokih pogovorili s poslanskimi skupinami. Po njenem mnenju je prav, da se vlada oblikuje za prehodno obdobje in da se stranke dogovorijo, kdaj bo šla po zaupnico v DZ. To bi bilo po njenih besedah stvar dogovora, ocenjuje pa, da bi bila vlada za maksimalno eno leto.

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2013 ob 11:03 Charlie gost

      Hahahaha... Strašna izjava, napijsana na en sratpaper.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2013 ob 11:14 y gost

      Sobočanci na ceste in demostrirat ,ta pa je vaš in nesmete dovoliti da tako sposobnega človeka omakne prav prekmurec KUČAN.Bolana raja!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2013 ob 12:13 xyz gost

      Lukšić: Glas za Pahorja je glas za Janšo!!! Lukšić: Pahor je najboljši predsednik!!!! Kdo bo temu spremenljivcu sploh kaj verjel.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.02.2013 ob 12:19 Brand gost

      Janša pač ne odstopa in basta , a se tudi ne spreneveda, je povedal jasno, odstavite me , če me lahko in bom šel, drugače ne. Ta Jankovič pa manipulira in podpira ter prikriva svoje svinjarije in svinjarije svojih podpornikov.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2013 ob 12:40 levolevi gost

      pravo štalo so napravele.....nemajo programa, nemajo vizije......enotni samo, ka janša more odijte.....dobro, njih razmen.....eno gučijo gnes, drugo jutri.....lažejo, se sprenevedajo....kak sigdar!!! ne razmen pa naroda, če zdaj nede šou na cesto, pa jih raztiro...Janković se dela norca z nas....sodstvo ostaja nedotaklivo....pa bi moglo prvo prijte na vrsto.....pa te ponovno pljuvale po napisanon, je pa očitno: Janša ma hrbtenico, že dvajste let na nišane, pa še vedno pokončen, afer pa več kak volijtev....brez dokazov!! Erjavec...politična prostitutka in klovn.....Virant.....povzpetnik, ka bi lastno mater prodal....in te de štoj pravo, ka je tou boukša opcija...karastrofa na vidike!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.02.2013 ob 13:05 butalci gost

      ti bedniki prav tekmujejo kdo bo prej in na bolj mizeren način požrl lastne izjave...

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.02.2013 ob 14:18 zoki gost

      bom odstopu če bom hotu in ko bom hotu = bianco odstop.Same mučke večjih več nemre biti. DL, pa DESUS, že svoj drek gejte.Ka pa program, to vam je špansko selo, verjetno te izvajali program sedanje vlade? Najprej ste povedali da mora biti najprej odstop ZJ potem porogram in potem koalicija. Kak se mi zdi de palik pomali trbelo iti na ulice, ker tej potiki ne razmijo da morajooditi z parlamenta in levi in desni. Poslanska plača prelepa ka bi odišli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.02.2013 ob 14:25 Charlie gost

      Dokler ne bomo prečitali novice, da je npr. totalno obubožani ali shirani ali ... delavec, pošten državljan, ustrelil tajkuna, do takrat se ne bo zgodilo pri nas nič. Po dogodku pa se bo vse začelo urejati samo od sebe.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.02.2013 ob 15:12 Del R gost

      Za takšno drzavo oz. ljudi, keri jo vodijo, so se nasi predniki stoletja borili. Bravo, banana republika, zdaj se leko začamo pomali z Balkanom primerjati, no se ze leko kamot.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.02.2013 ob 15:51 prlek gost

      janković-simpatizer prleške kraljice

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.02.2013 ob 16:36 gost gost

      Toto tele srbsko se norca dela iz vseh Slovencev..

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.02.2013 ob 21:29 gost gost

      Sramotno. Na srat paper. In takšnomi paperi zaj si prikimavlejo. In tau so dragi Sobočanci v večini volili. Janša je za nji se car careva, pa kakšen koli je po njihovih normativih.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.02.2013 ob 21:52 LFL gost

      Naj vas vidimo vsemogočni rdečkarji Tako ali tako boste samo brez veze lapali. Krivec za vse vaše strele v prazno je pa zmeraj bil J.J. Škoda da ne bo prišlo do slabe BANKE .Zdaj si je mali Goričanec oddahnil.Levica ima tu takšne grehe da bi marsikoga bolela glava.Sram vas je lahko vse ki ze 70 let podpirate to bagro

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.02.2013 ob 22:29 gams gost

      Zoki Jankovič GOTOF SI!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.02.2013 ob 1:39 đ gost

      ni mi jasno ,kak dovoli Slovenski narod da nas en SRBIN že nekaj let nateguje, štango pa mu seveda drži KUČAN vse to pa plačujemo mi.Vlada katera se nam zdaj pripravlja je pravi zmazek in BOG nam pomagaj ,ker drugi nam več nemore.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.02.2013 ob 8:30 lola gost

      Ka se čujdite,srbska posla v Sloveniji se delajo že dvajset lejt in to samo zato,ka mali slovenčki to dovolijo. Vači pa je tak škoda vsakih rejči za to sodrgo Ljubljansko

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.02.2013 ob 8:50 Gregor gre dol gost

      Hvala Bogu, da Virant in Erjavec odhajata na smetišče zgodovine. Pot na smetišče pa sta si krčila sama.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.02.2013 ob 11:12 politiki gost

      Virant in Erjavec ne gresta nikamor. Spet bosta jeziček na tehtnici in bosta do skrajnosti izsiljevala, kot sta do sedaj Janša. PS in SD skupaj nimata dovolj glasov. Za sestavo nove vlade potrebujejo še DL in DeSUS. Virant je včeraj lepo povedal, da BODO TRD POGAJALEC. Po domače, IZSILJEVAL BO Bratuškovo. Iz vsega tega se lepo vidi, da se NIKOMUR ne gre za Slovenijo in ljudstvo, ampak se jim gre za lastne riti. VSI SO ISTI ! Bravo protestniki. Nagnali ste ene lopove, da lahko drugi lopovi zraven pridejo. Iz dežja pod kap.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.02.2013 ob 12:44 Charlie gost

      Iz enega sranja v drugo sranje. Spet se bo živelo na veliki nogi. Delavci v gospodarstvu na minimalcu, ostali z sindikalisti na čelu pa bodo štrajkali. ___ Ne bo nam potrebno več iti na dopuste v Grčijo. Grčijo imamo doma. ___ Al smo budale.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.02.2013 ob 8:58 Spoštovani gost

      Sigurno je JJ najpametnejši in najbolj izkušen SLO politik.Je zelo zvit in dosleden. Zalomilo se mu je pri treh kaoalicijskih partnerjih ,ki so mu zaradi egocentričnosti in populizma porinilil nož v hrbet. Rezultati vseh treh, kot ministrov skupaj, ne sežejo niti do pete Vizjaku ali pa Šušteršiču. Želim, da vsaj dva od teh, na naslednjih volitvah " mrkneta" za vedno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.