https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Goričko, kjer poleti primanjkuje pitne vode, naj bi čakalo na vodovod

Grad, 22.02.2013 ob 11:20  

Včeraj so imele občine Sistema B Pomurskega vodovoda sestanek, na katerem so podale sklepe glede vprašanja izgradnje pomurskega vodovoda, saj je bil projekt izločen iz finančne perspektive.

Na sestanku, na katerem so bili prisotni predstavniki občin Cankova, Šalovci, Moravske Toplice, Puconci, Murska Sobota, Tišina, Kuzma, Rogašovci, Borut Balažic Beltinci, Grad in Gornji Petrovci, so predstavili stanje projekta Sistema B Pomurskega vodovoda.

Po predstavitvi stanja projekta s strani koordinatorja Franca Šlihthuberja in Daniela Kalamarja ter glede na informacije, ki so se medijsko izpostavljale glede projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem B«, so prisotni na sestanku soglasno sprejeli sklepe, ki vam jih podajamo spodaj:

1. Župani ugotavljajo, da je zagotovljena celovitost I. faze glede na zadnji nabor objektov, da so na Ministrstvu za kmetijstvo oddani popisi in razpisna dokumentacija za gradnjo, nadzor in obveščanje javnosti. Pričakujejo, da ministrstvo potrdi predložene dokumente in občinam sistema B omogoči, da do 1. 3. 2013 razpise objavijo na portalu javnih naročil.

2. Župani želijo opraviti do konca tega tedna nujen sestanek z ministrom Radovanom Žerjavom. Če do sestanka ne bo prišlo, se bodo odpravili na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje vseh 12 županov občin sistema B.

3. Župani občin sistema B ugotavljajo, da ni tehtnih argumentov za izločitev projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem B« iz financiranja v tej finančni perspektivi. V kolikor pa bi do tega prišlo, bodo župani zahtevali politično, moralno in materialno odgovornost vseh, ki so s strani ministrstev sodelovali pri takšni odločitvi.  

Spomnimo

Skupna vrednost pomurskega vodovoda je sicer ocenjena na 150 milijonov evrov in gre za največji infrastrukturni projekt v regiji vseh časov. Kot je bilo že objavljeno v medijih, je prva faza sistema B ocenjena na 50 milijonov evrov. Po besedah  Danijela Kalamarja, župana občine Grad, ki je nosilna občina projekta, je: »50 odstotkov denarja bo evropskega, 40 odstotkov bo iz državnega proračuna, deset odstotkov pa morajo občine zagotoviti same.« Po načrtu naj bi bila gradnja končana leta 2015, leta 2016 pa naj bi sistem B predali v upravljanje skupnemu javnemu podjetju. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2013 ob 13:25 Gorički gost

      Cejli vovovod se je delo zaradi Goričkoga in zdaj na konce de Goričko brez vodovoda naslednjih 5 lejt. Banda!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.02.2013 ob 15:59 xy gost

      gost - Gorički je napisal: da vodovoda na Gorićkem ne bo še naslednjih pet let. Prej bi rekel, da ga še dolgo ne bo, če sploh kdaj bo? Žalostno je to, da na zahodni strani Trojan nekatere niti ne zanima kje je Prekmurje, kaj šele, da bi se ukvarjali s problemi ljudi, ki tu živijo. Res pa je , da naši predstavniki ljudstva nikoli niso hoteli ali niso znali ali pa hoteli v Ljubljani nastopiti enotno , ko se je bilo potrebno zavzeti za ljudi na levi in desni strani reke Mure. Ena sama velika žalost - leta pa minevajo, minevajo. Edina tolažba, da vsem enako.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.02.2013 ob 23:14 mafija gost

      mene ne zanima vodovod važno ka je piva pa sexs

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.02.2013 ob 23:17 GOTOVI SO gost

      Dobro so jih nategnili. Župani kličejo na sestanek Žerjava, SLS pa gre v ponedeljek iz vlade. Pa kaj se župani iz samih sebe delajo norca, ali kaj ??? A ne vidijo, da se v Ljubljani politiki sami s sabo ukvarjajo. Dvomim, da večina, ki sedaj meče vlado, sploh ve kaj je sistem B in kje je Goričko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2013 ob 12:45 ges gost

      stari moravski župan zijda apartmaje v tešanovcaj pravijo ka so ton pejneze štere smo dale za vodovod mafija

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2013 ob 21:51 GOTOF JE gost

      Skrajni čas je, da KPK pride malo pogledat v Pomurje. Klemenčič bi imel kaj videti in tudi za delati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.