https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavili vodovod sistema B

26.02.2013 ob 15:07  

Po današnjem sestanku županov občin sistema B, nam je na tiskovni konferenci v Stanjevcih župan občine Gornji Petrovci in tudi koordinator sistema B Franc Šlihthuber predstavil kronologijo pomurskega vodovoda in načrte za v prihodnje.

Sistem B pomurskega vodovoda zajema dvanajst občin (Beltinci, Cankova, Grad, Gornji Petrovci, Puconci, Rogaševci, Moravske Toplice, Murska Sobota, Šalovci, Tišina, Hodoš in Kuzma) ter okrog 130 naselij.

Celotna vrednost projekta je 83 milijonov evrov, sam sistem B pa je razdeljen na dve fazi. Prva faza, v kateri so zajete vse občine bo zajemala transport, to je ureditev vodovodnega sistema od vira do občin, primar, ureditev sistema od občin do naselij in na koncu sekundar to je od naselij do posameznih gospodinjstev. Celoten vodovodni sistem je dolg več kot 500 kilometrov. V drugi fazi pa bo potekala  nadgradnja celotnega sistema.

Na današnjem sestanku, so si bili vsi župani enotni, da bo storjeno vse, da se zagotovijo sredstva in da bodo lahko ta velik projekt pripeljali do konca.

Foto: sxc.hu

Spomnimo, da se je prvotna koordinacija pomurskega vodovoda sistema B začela avgusta 2011, ko so se župani občin dogovorili, da izpeljejo prvi razpis za projektanta, ki je bil izdan 7. septembra 2011. Razpis je s strani ministrstva propadel zradi prevelike finančne obveznosti. Zaradi variantiranja – izbire najugodnejših tras se je ponovni razpis zavlekel v poletje 2012. Projektant je bil dokončno izbran meseca novembra istega leta.  Prvotni rok za oddajo celotne dokumentacije na portalu javnih naročil je bil 1. marca 2013, vendar kot je znano so se na včerašnjem sestanku  v prostorih Ministrstva za kmetijstvo in okolje dogovorili, da bodo rok za dopolnitev celotne dokumentacije podaljšali do 18. marca 2013 in potem projekt ostaja v letošnji finančni perspektivi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2013 ob 19:38 Jojo gost

      Meni ni več nič jasno. Danes, ko je nekako že padel "dan D", sledi predstavitev Pomurskega vodovoda. Kaj pa je 12 "gospodov", izvoljenih predstavnikov ljudstva, delalo do sedaj? Glede na članek so samo oni vedeli, kaj se je dogajalo. Ko pa je zadeva postala medijsko "opevana", pa "jok in stok" dveh županov, v dveh dneh.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2013 ob 12:41 Boštjan Š. gost

      Marsikaj je teh 12 gospodov krivih kar samih. Sprejemajo sklepe, ki se jih potem ne držijo. Postavljajo si roke, ki jih potem ne izpolnijo. Ko pa država pove, jok, brate - tako ne bo šlo, pa v jok in na drevo. Jasno je, da se je koordinator v začetku oktobra zlagal kar dvema ministroma, kako so izpolnili vse obveznosti. Ni vse zlato kar se sveti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.