https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Anketa: Pomurci navdušeni nad letošnjo zimo, a ne vsi

27.02.2013 ob 10:15  

Marsikaterega Pomurca je letošnja zima, ki ni skoparila s snegom, zelo razveselila, spet drugim pa je povzročala številne nevšečnosti.


Letošnja zima nam je nasula obilico snega. Nekatere je velika količina snega razveselila, predajali smo užitkom na snegu, se utrjevali v kidanju snega, predvsem voznikom pa je zapadli sneg povzročal nemalo preglavic. Naključno izbrane Pomurce smo povprašali, kako so navdušeni nad letošnjo belo zimo in ali že nestrpno pričakujejo pomlad. Postavili smo jim naslednja vprašanja:

Kako vas je navdušila letošnja zima, ki ni skoparila s snegom?

Ste se predajali snežnim radostim? Katerim?

Ali že nestrpno pričakujete otoplitev in lepše pomladno vreme?

 

Preberite, kaj o letošnji zimi menijo Pomurci:

 

Ester, Murske Sobote (foto zgoraj):

Letošnja zima me je zelo navdušila. Veliko snega zapade, a potem žal  hitro skopni. V nedeljo ponoči  ga je zapadlo toliko, da je bila prava idila. To me je zelo fasciniralo. Spomnila sem se, kako smo se kot mali sankali pri gasilskem domu. Uživala sem predvsem ob občudovanju skozi okno. Pogled je bil čudovit. Pravljično. Pri snegu pa me moti  snežna svetloba, ker imam težave z očmi. Kar se tega tiče, res čakam pomlad, tudi da se rešimo brozge. Tudi počutje je ob lepem vremenu drugačno.

 

Boris, Lendava:

Letošnja zima je čisto vredu. Nekoč je bilo dosti več snega. Sneg sem izkoristil za kepanje. Prav zares, ne glede na leta (35 let). (smeh) Počasi pa res že čakam lepše vreme. Najprej otoplitve, potem pa še sonce, ki prinese marsikaj prijetnega.

 

Nuša, Beltinci:

Zima me je navdušila, ker imam rada zimo in mi obilica snega ni predstavljala nobenih ovir ali me spravila v slabo voljo. Letos je bilo aktualno samo kepanje in sprehajanje. Pomlad pa še lahko malo počaka. Mi je prav lepo tako kot je zdaj.

 

Rok, Sveti Jurij ob Ščavnici (foto zgoraj):

Letos me je zima kar presenetila, sem bil nad količino snega presenečen. To zimo je bilo kar nekaj radosti: smučanje, bordanje, vsakodnevno kidanje snega. Seveda pa zdaj že komaj čakam, da se stopi sneg, da lahko grem z kolesom na cesto.

 

Marko, Noršinci:

Letošnja zima me ni navdušila, ker sneg prinaša veliko preglavic,predvsem v prometu. Pa še zeblo me je. Je pa vsekakor lepo pogledati belo pokrajino. Zimo sem izkoristil za sprehode v naravo, zdaj pa že komaj čakam pomlad.

 

Franc, Ljutomer:

Prava zima po dolgem času, tako kot mora biti. Zaposlil sem se predvsem s čiščenjem snega, pa malo smučanja, ki ga je bilo premalo glede na količine snega. Glede toplejših mesecev pa se ne obremenjujem, sprejemam tako kot je.

 

Katarina, Černelavci (foto zgoraj):

Zelo zelo me je razveselila letošnja zima. Sneg imam rada. Pozabavali smo se ob metanje snega, sprehodi, kepanju – skratka uživala sem. S pomladjo se mi nikamor ne mudi. Veselim pa se zgodnjih pomladanskih opravil – grabljanja, urejanje zelenice ipd.

 

Matej, Murska Sobota:

Snega je res veliko, vendar po mojem mnenju preveč, saj je povzročil preveč nevšečnosti. Sem pato zimo predvsem kidanl sneg in se občasno kepal z mojo drago. Zdaj pa že nestrpno pričakujem pomlad.

 

Petra, Fokovci:

Sneg po tolikih nesnežnih letih je več kot dobrodošel. Še posebej za otroke predstavlja pravo veselje. Malo manj veseli so ga pa verjetno tisti, ki so dosti na cestah. Sem pa letošnjo zimo izkoristila za tek na smučeh, pohode, igro z otroci na snegu... Pomladi sicer ne pričakujem z veliko nestrpnostjo, se pa že veselim malo toplejših dni.

 

Anica, Černelavci (foto zgoraj):

Letošnja zima je kar v redu, vsaj ne bo suše. Zima mora biti. Zimskim radostim pa se nisem predajala, za smučanje več nimam korajže. Sem pa na veliko odmetavala sneg. Tudi pomladi se že veselim, da bom lahko zunaj. Pomlad je najlepša, vse brsti.

 

Tanja, Murska Sobota:

Zima me je letos zelo navdušila! Po dolgem času prava zima. Sprehajala sem se in podobno. Za smučanje pa žal ni bilo denarja. Kljub temu pa me poletje bolj privlači.

 

Jasmina, Gornja Radgona:

Snega je bilo skorajda preveč. Mislim, da ga je dovolj za to zimo. Sneg pa smo izkoristili za sankanje z otrokoma, kidanje in ogrevanje s čajem na toplem. Zdaj pe že komaj čakam lepe, sončne tople trenutke.

 

Irena Morčič, Murska Sobota (foto zgoraj):

Letošnja zima me je navdušila, saj imam rada zimo. Letos je bila kot dar narave. Zimske radosti so bile le čiščenje snega, sicer pa že pogrešam pomlad . Še posebej zaradi pomladanskih rožic, ki že kukajo na plano.

 

Tadeja, Sveti Jurij ob Ščavnici:

Zima me ni navdušila, ker je premrzlo. Snežnim radostim smo se kar predajali, komaj pa že čakam, da bo lepše.

 

Mladen, Lendava:

Zima me ni navdušila, preveč je bilo snega. Kaj drugega nisem počel zunaj, razen da sem kidal sneg. Pomladi pa se že nestrpno veselim, komaj čakam!

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.