https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jutri pričetek plačevanja parkirnine v Murski Soboti in pri bolnici v Rakičanu

28.02.2013 ob 14:00  

Od jutri naprej bomo v središču Murske Sobote in na gramoznem parkirišču pri bolnici v Rakičanu plačevali parkirnino.


S 1. marcem 2013 je vzpostavljen nov režim parkiranja, s plačevanjem parkirnine od prve minute dalje. Z njim se ukinja dosedanje brezplačno parkiranje znotraj ene ure z nastavitvijo parkirne ure, izjema je le nekaj parkirišč pred Ljubljansko banko in Pošto na Trgu Zmage ter pred lekarno na Kocljevi ulici, kjer bo možno še naprej brezplačno parkirati za obdobje do 15 minut.

V skladu z Odlokom o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota (Ur. list RS, št. 110/2011), se tako v mestu Murska Sobota uvaja nov plačljivi sistem na Kardoševi ulici, v ulici Trubarjev drevored, Slovenski ulici z delom Zvezne ulice, Kocljevi ulici, na parkirišču Trga zmage (pred NLB in Pošto Slovenije) in na gramoznem parkirišču pri Splošni bolnišnici Rakičan.

Dvotedensko prehodno obdobje

Iz Mestne občine Murska Sobota obveščajo tudi, da bo v prehodnem obdobju, ki bo trajalo od 1. marca do vključno 16. marca, možno parkirati tudi s parkirno uro po dosedanjem sistemu, po koncu prehodnega obdobja pa boste parkirali lahko le s parkirnim listkom iz parkomata (listek je hkrati račun), ki ga je potrebno namestiti na vidno mesto v avtomobilu pod vetrobranskim steklom tako, da je možna kontrola.

Uporabniki parkomatov lahko za vse dodatne informacije in pomoč pokličejo na telefonsko številko  02/460 14 00, ali pa se osebno oglasijo na sedežu mestnega redarstva, Kardoševa 2, Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2013 ob 14:52 VPRAŠANJE gost

      Kako bo z parkiranjem invalidov? Če se peljem v katerokoli mesto v Sloveniji lahko parkiram brezplačno. Mogoče kdo ve odgovor oziroma prosim odgovorne da mi odgovorijo. Hvala za odgovor.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2013 ob 15:20 Lolek gost

      Ka ma zaj te gramozerano parkirišče ob avtobusni postaji / knjižnici veze z parkomati ?? Moren malo v varaš, nej ka se po obvoznicaj vozin :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.02.2013 ob 17:49 dolfi gost

      kelko pa košta ena ura prkinga

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. kozorog
      28.02.2013 ob 17:51 kozorog

      Pri bolnici ne bi smelo biti plačevanja parkirnine; tam se pogosto čaka po več ur, kar bo zelo neprijetno in drago. Sicer pa mislim, da je v mestnem stredišču ureditev parkiranja proti plačilu ustrezen in dolgo pričakovan ukrep.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.02.2013 ob 19:09 gost gost

      Sramota, da bomo plačevali parkiranje v blatu....vsaj asfaltirali bi lahko ta parkirišča...in pri bolnici, grozno.....

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.02.2013 ob 20:28 s1976 gost

      Invalidi parkirajo zastonj na za to označenih mestih!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2013 ob 20:48 gost - z68 gost

      Zanima me, kaj nudijo plačnikom parkirišč pri bolnišnici in v centru Murske Sobote? Prah in blato. V večini ostalih večjih mest imajo pri bolnišnicah PARKIRNE HIŠE, ostala parkirišča po mestih so pa vsaj asfaltirana in pod video nadzorom, če že niso pokrita. In

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.02.2013 ob 20:55 Cestar gost

      Žalostno, da bodo parkirnino pobirali tudi na gramoznem parkirišču. Cena bo enaka na asfaltiranem in na gramoznem. Ko boš poleti ko bo suho imel avto na gramoznem parkirišču dve uri, lahko greš kar v avtopralnico, ker bo popolnoma prašen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.02.2013 ob 21:12 VPRAŠANJE gost

      Upam da naših mest ne bodo zasedali " drugi invalidi ".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.02.2013 ob 22:21 Mira Varga gost

      Zanima me, ali pri bolnišnici v Rakičanu parkiranje plačujejo tudi vsi uslužbenci (večinoma zdravniki), ki se pač lahko (za razliko od bolnikov) pripeljejo skoraj do vhoda v bolnišnico?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.03.2013 ob 1:14 Štihec GOTOV SI gost

      Ljudje si bodo zapomnili to sranje s parkomati. Čez leto in pol so lokalne volitve. Sicer pa, kdo bi še sploh šel v center Murske Sobote. Saj so VSE TRGOVINE zunaj. Ubogi lokali v mestu, ki bodo sedaj imeli še manj prometa. Že sedaj se je vedno našel prostor v mestu, ker čedalje manj ljudi gre v center. Sedaj bo še manj. Cene nepremičnin oziroma lokalov bodo padle. Že sedaj so nekateri zaprti, ker so ljudje šli ven v trgovske centre. Pri bolnišnici pa je itak možno zapeljati mimo tapornic po zelenici. Še posebej, če imaš malo višji avtomobil ne bi smel biti problem. Sicer se dajo take zapornice tudi prelisičiti. Eni to dobro obvladajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.03.2013 ob 1:18 balaton gost

      za tisti balaton pri bolnici pa so ridno v kmico brsnoli ...što de plačuval parkirišče kero ma več lukenj kak pa LUNA ..pa nešterne so tak globoke ka či dejte notri spadne se celo skalijša... zaj so pri bolnici napravisi samo še bole zmedo ka du zaj!!ka bauše je ka do autoji parkerani direkt na cesti?pa ka da de autubus mijmo šau ka sem glendala krej skuči? ali pa ka bi nahali kak jie bilo ...sumari ud somarov.. pa ok či de že ti rakičanski balaton plačlivi,naj bau tudi zavarovani..nej pa ka ti nišče drapne auto pa se lejko na sunčno upravo pritožiš.. cigani ud ciganov banda ena

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.03.2013 ob 8:46 Števek gost

      Tak dugo so buzerirali župana, ka je mogel popustiti in zaposliti celeca v Rakičani.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.03.2013 ob 7:39 nekdo gost

      Pri bonisnici na tem velikem parkiriscu nimas prostora za invalide. Tukaj bi naj uvdli prost vstop invalidom

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.