https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Židan Žerjava sprašuje o odgovornosti tržnih inšpektorjev

05.03.2013 ob 8:30  

Poslanec SD mag. Dejan Židan je na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovana Žerjava, ki opravlja tekoče posle, naslovil poslansko vprašanje v zvezi z delovanjem tržnega inšpektorata.


Včeraj je bilo v medijih moč zaslediti članek z naslovom "Inšpektor denarno kaznoval kupca, ne prodajalca". Inšpektor je kupca, ki je tržnemu inšpektoratu prijavil prodajalca, ki prodaja nadomestke za ceno izvirnika, zaradi lažne prijave oglobil za 500 evrov.

Kot je v poslanskem vprašanju zapisal Židan, so po preverjanju na najvišji državni instanci nadzora le-ti odgovorili, da so ob preučitvi primera ugotovili, da je tržni inšpektor pri opravljanju nadzora in izreka kazni kupcu ravnal povsem v skladu s predpisi za področje varstva potrošnikov in trgovinske dejavnosti.

Kot je še zapisal Židan, "je naloga državnih nadzornih organov, da ščitijo šibkejše. V tem konkretnem primeru pa gre za absurden odziv inšpekcije, ki je ukrepala v korist močnejšega. Profesionalizem in odgovarjanje za lastno početje upravičeno zahtevamo tudi od državnih nadzornikov".

Ker se Židan z omenjenim ravnanjem inšpektorja in izrekom kazni ne strinja, je na Žerjava naslovil poslansko vprašanje, kjer ga med drugim sprašuje tudi, v kolikih primerih so zadnja leta tržni inšpektorji kaznovali prijavitelje in koliko tržnih inšpektorjev je v zadnjih letih odgovarjalo zaradi prekoračitve pooblastil ali nevestnega dela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2013 ob 9:47 felix gost

      Vsaka čast g.Židan nič se ne dogovarjati mimo javnosti razkrinkajte te ZAKURUMPIRANE inšpektorje,kako delujejo lokali odprti ves dan ob 3 vsi inšpektorji doma,kaznujejo samo tiste,ki jih ne morejo podkupiti,naj samo pogledajo gostince kako kupujejo blago ne izdajajo računov s tem se avtomatski izognejo plačilo davka,kje so kriminalisti ,kaj delajo delovni inšpektorji,koliko je izkoriščanja,potrebna bo VELIKA METLA nadzora pa itak ni nobenega.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2013 ob 11:27 smrkci gost

      Ma mij imamo takšne tržne inšpekturje kak naprimer če bi jez pozval sestro ali brata na kavo.PAČ

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.03.2013 ob 12:53 didi gost

      Židan, največji uničevalec slovenskega kmetijstva, ponovno bo minister svinjarija, zato smo pa tam kjer smo usodo si krojimo sami. Poslati ga v nemščak v bokse....za merjasce!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2013 ob 12:56 idi gost

      Židan je svoj čas palamudil o stricih iz ozadja, zdaj jim pa leze v rit, za kozlati toti SD.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2013 ob 19:01 Pico gost

      Didi in idi, vidva sta 100 % bedaka, sigurno sta iz stranke JJ - SDS, sicer nebi pisala teh bedarij o človeku, ki se zavzema za malega človeka, kar drugi zelo redko delajo, pa nisem iz SD , ampak mislim s svojo glavo !

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.03.2013 ob 21:36 no name gost

      da mu jebem mater gotof je ga bomo zabrisali v smeti tega inšpektorja in zapomnite si da je podkupljen.Niti ene pravne podlage nima za kaznovanje kupca,Inšpektor je dolžan preveriti zadevo nikakor pa ne kupca kaznovati jebem mu mater prokleto če ga ne bom kje našel in mu razpizdil to prokleto glavo .A jebem mu mater to pa ni nasilno dejanje se tako na revnega bogega kupca spravit .Zapomnite si prišli bomo na oblast mi! IN MI BOMO VSE TE LOPOVE POLOVILI IN JIH STRPALI TJA KAMOR SPADAJO. oBLJUBA DELA DOLG IN TO BOMO TUDI DRŽALI OBLJUBO CELO ŽIVLJENJE BODO NA PRISILNEM DELU IN ŠKODO VRAČALI LOPOVI NO MERCY !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.03.2013 ob 22:13 kuki gost

      glij se Židan lejko pametnoga dela.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.03.2013 ob 9:10 Picoji gost

      Pico, ti nemreš misliti s svojo glavo, zato ka maš notri slamo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.