https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PLUS

Kulturno društvo Lendava - že 35 let prispevajo k pestremu kulturnemu dogajanju

Lendava, 5.3.2013  

Kulturno društvo Lendava je letos praznovalo 35. obletnico svojega delovanja. Je eno izmed prvih društev na lendavskem območju in že vrsto let na področju kulture združuje člane iz Lendave in okolice.

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Spomin na zlate čase društva

Kulturno društvo Lendava je zibelka mnogim drugim iz Lendave izhajajočim skupinam in društvom. V okviru Kulturnega društva Lendava so delovale madžarska in prekmurska folklorna skupina, madžarska in slovenska dramska skupina, likovna sekcija, literarna ter foto-kino sekcija,  svoje korenine pa imajo v društvu tudi številne glasbene skupine, kot so Nostradamus, Happy  Band in Psycho-Path. Iz društva izhaja tudi lutkovna skupina Pupila, mladinsko gledališče La luna, gledališče Ku-kuc, ritmična skupina, dekliški pevski zbor Spominčice, komorni pevski zbor Vita, ročno delo Nitka in skupina za esperanto.

Prireditev ob 35. obletnici delovanja

Trenutno ustvarjajo le ročna dela

V društvu so svojčas zabeležili tudi preko 300 članov. Trenutno je število članov njihovega društva zaradi prenehanja delovanja nekaterih skupin in zaradi osamosvojitve posameznih sekcij, ki so se osamosvojile predvsem zaradi lažjega kandidiranja za sofinancerska sredstva, okrnjeno in znotraj društva deluje le sekcija za ročno delo.

Fotografija madžarskih pevcev s prireditve ob dnevu strpnih 2012

Optimistično naprej

Kljub majhnemu številu članov pa so v društvu preteklo leto organizirali vsak mesec vsaj en dogodek. Letos stremijo predvsem k povečanju števila članov, upajo pa, da uspejo vspodbuditi delovanje še kakšne sekcije.

Krožek ročnega dela letos načrtuje izvedbo velikonočne delavnice, risalske delavnice za otroke, japonsko umetnost aranžiranja cvetja ter božično delavnico. V društvu bodo pripravili tudi potopisno predavanje izbranih evropskih držav s pokušino tamkajšnjih dobrot, člani društva in prijatelji se bodo podali na nekaj izletov, pri nekaterih projektih pa se bodo pridružili Zvezi kulturnih društev Lendava (v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije) ter Gibanju za zdravo življenje Mavrica Lendava.

Utrinek z njihove ustvarjalne delavnice

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2013 ob 21:39 Naftaš gost

      Doktor Požonec legenda Lendave

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.