https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Hotiza bo od poletja bogatejša za nov večnamenski objekt

Hotiza, 06.03.2013 ob 8:00  

Konec prejšnjega leta se je v Hotizi končno začela uresničevati dolgoletna želja po novem objektu ob nogometnem igrišču, ki je nadomestil prejšnjega, precej manjšega, zaradi njegove že dotrajane rabe.

Prekmurska vas Hotiza je večini populacije znana predvsem zaradi mejnih sporov z Republiko Hrvaško in zaradi pogostih poplav, ko ob obilici padavin v poletnih mesecih svoje bregove prestopi reka Mura. Se pa lahko ta vas ponosi tudi z nekaterimi dogodki, ki imajo bolj pozitiven pridih. Ena od teh so zagotovo njihovi tradicionalni Hotiški ribiški dnevi, ki se prirejajo vsako leto konec meseca julija in so množično obiskani predvsem zaradi odličnih rib, ki se pripravijo na poseben način, kateri seveda ostaja skrivnost. Letos pa bodo Hotižani lahko na seznam pozitivnih zadev zagotovo uvrstili tudi gradnjo velikega objekta, ki ga zagotovo ne gre prezreti, saj raste tik ob regionalni cesti Murska Sobota – Lendava.

Začetek gradnje ...

Gre za večnamenski objekt, ki se gradi ob nogometnem igrišču. Sama ideja o gradnji obstaja v mislih in željah vodilnih že dolga leta, saj je prejšnji objekt, zgrajen leta 1970, bil že močno dotrajan. Samo izvedbo ideje pa je vsa ta leta oviralo nerešeno lastniško vprašanje samega ozemlja. Ko je lansko leto ta ovira bila premagana, pa je akcija stekla in konec oktobra so se pričela začetna dela.

Funkcija zgradbe bo večnamenska. V njem se bodo v večini nahajali prostori za delovanje nogometnega kluba. Svoje mesto rabe pa bodo v samem objektu našla tudi druga delujoča društva v Hotizi, občina in krajevna skupnost.

Gradnjo velikana, katerega investicija znaša slabih 400.000 evrov, je prevzelo podjetje MarkoMark d.o.o., za katerega je finančna sredstva zagotovila občina Lendava. Ker pa je dobljenih le polovica potrebnih sredstev, je za dokončanje potrebno tudi ogromno prostovoljnega dela. Solidarnost vaščanov se je teh mesecih izkazala v veliki meri.

Izgled sredi gradnje ...

Konec del je predviden za drugo polovico meseca maja. Ob uspešno dokončani gradnji predvidevajo tudi otvoritev, ki se bo najverjetneje zgodila junija, ob koncu sezone Pomurske nogometne lige, v kateri trenutno dokaj uspešno nastopa domači klub. Ker jim gradnja onemogoča uporabo nogometnega igrišča, bodo vse tekme spomladanskega dela sezone, odigrane pri sosedih, v Veliki Polani.

Večnamenski objekt počasi dobiva končno podobo.

Več fotografij z gradnje v kronološkem vrstnem redu v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2013 ob 10:15 eden gost

      pohvalno, ka se naredi tak objekt, tudi s pomočjo prostovoljnega dela!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2013 ob 10:51 xxx gost

      Odlicno napisano

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2013 ob 15:41 xy gost

      Svaka čast Hotižancem. :)

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2013 ob 16:00 Penziona gost

      škoda pejnez, zdaj je kriza, une pa tu nekše nogometne klube.

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2013 ob 16:34 aaa gost

      Šao san komentare gledat samo zato ka vijden, če se pa budala najde kak je Penziona!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2013 ob 18:44 lujzek25 gost

      TO bravo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.03.2013 ob 9:51 zet gost

      Vidi se da so pri koritu,imajo podžupana občine Lendava.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2013 ob 11:04 nike gost

      Stadijon,,,to je tisto kar danes potrebujemo!!! Na tojstrani je 1 prav napiso, ostali vsi pa seljaki. ŠE POSEBEJ PA GOST gost - aaa, KI JE PSIHIČNI LJUBITELJ ČLANOV MURE05 (mogoče pa tudi član???)! KAKOR KOLI, IMA NALOGO HUJSKATI LJUDI, DA JE NOGOMET TISTO KAR NAM JE V TEH ČASIH NAJBOLJ POTREBEN!!! gost - aaa ti si zaslužiš brezplačne karte za nogomet! Si eden glavnih ki hujskajo narod v prid članov mure05!!! BRAVO!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.03.2013 ob 14:10 Ciganjscek gost

      Bravo in pohavala HOTIZANCI !!! V teh casih je tudi zato potrejbna hrabrost in samoinciativa. Tou se gnesden rejtko vidi. VSAKA VAM CAST! Clanek odlicen, samo tako naprej!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.