https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih gostijo 17. pomursko salamiado

Radenci, 06.03.2013 ob 7:30  

Turistično društvo Radenci tudi letos organizira tradicionalno, tokrat že 17. pomursko salamiado, na kateri lahko sodelujejo ljubiteljski mesarji iz cele države, ter tudi tujine.

 

Na današnji dan, 6. marca 2013, bo tako med 17.00 in 20.00 uro potekal prevzem vzorcev domačih salam v bistroju Partis. Salamiada je letos že četrtič mednarodna, saj lahko sodelujejo tudi z vzorci iz tujine - v prejšnjih letih so iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in tudi Italije. Vzorci so bodo v sledečih dveh dneh, brez prisotnosti širše javnosti, strokovno ocenjeni s strani strokovne komisije, v soboto 9.marca, pa bodo na zaključni prireditvi  razglasili rezultate ter podelili odličja za najboljše mesne dobrote.

Vsem bo omogočena brezplačna pokušnja ocenjenih klobas in salam, seveda se bo lahko tudi zaplesalo ob živi glasbi. Kmečke gospodinje bodo nudile gibanice in druge dobrote, predvidena pa so tudi številna presenečenja, med drugim ugibanje teže salame velikanke. Najbolje uvrščeni udeleženci tekmovanja na Pomurski salamiadi v Radencih, se bodo uvrstili na slovenski finale.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.