https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Črenšovci: Študenti, še ta mesec oddajte vlogo za stimulacijo

06.03.2013 ob 14:00  

Tudi letos lahko študenti iz občine Črenšovci za napredovanje v višji letnik pridobijo stimulacijo, ki jo v tamkajšnji občini podeljujejo že nekaj let. Vloge študentov na občini sprejemajo do konca marca.


Stimulacija za vpis v višji letnik

Do stimulacije za vpis v višji letnik so upravičeni redni in izredni študentje, ki so državljani Republike Slovenije in imajo stalno prebivališče na območju občine Črenšovci ter so se v šolskem letu 2012/13 vpisali v višji letnik višješolskega strokovnega, visokošolskega strokovnega ali 1. bolonjske stopnje (VS in UN) in univerzitetnega ali 2. bolonjske stopnje študija. Izredni oziroma redni študentje, ki študirajo ob delu ali iz dela niso upravičeni do stimulacije.

Višina stimulacije za vpis v višji letnik znaša 72 evrov za višješolski strokovni program, 82 evrov za visokošolski strokovni program ali 1. bolonjsko stopnjo (VS in UN) ter 92 evrov za univerzitetni program ali 2. bolonjsko stopnjo.

Študentje se prijavijo na predloženem obrazcu, potrdilom o vpisu v višji letnik in drugimi dokazili na zahtevo občine. Prijavo na razpis za stimulacijo za vpis v višji letnik je potrebno oddati na sedež občine do 31. marca 2013.

Stimulacija za diplomo, magisterij ali doktorat

Do stimulacije ob diplomi, magisteriju in doktoratu so upravičeni študentje, ki so v preteklem koledarskem letu (2012) diplomirali, magistrirali ali doktorirali in na sedež občine predložijo ustrezno dokazilo oz. v primeru kandidiranja za povečano stimulacijo predložijo diplomsko nalogo.

Stimulacija ob diplomi je enaka petkratni vrednosti zneska ob vpisu v višji letnik glede na stopnjo študija, stimulacija ob magisteriju je enaka osemkratni vrednosti zneska ob vpisu v višji letnik glede na stopnjo študija, stimulacija ob doktoratu pa je enaka dvajsetkratni vrednosti zneska ob vpisu v višji letnik glede na stopnjo študija.

Študentu, ki v diplomski, magistrski ali doktorski nalogi obravnava tematiko vezano na področje občine s predhodnim dogovorom z županom občine, se stimulacija poveča za 50 % stimulacije ob diplomi, magisteriju ali doktoratu. V tem primeru se en izvod diplomske, magistrske ali doktorske naloge izroči v arhiv Občine Črenšovci.

Vlogo za pridobitev stimulacije lahko študenti najdejo na spletnih straneh Občine Črenšovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.