https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški javni sektor v večini ni stavkal

27.09.2010 ob 10:35  

Današnji stavki javnega sektorja so se v Murski Soboti priključili le na Centru za socialno delo in Zavodu za zdravstveno zavarovanje, ne pa tudi v zdravstvenem domu, obeh sodiščih in upravni enoti.

"Država več kot 80.000 zaposlenim v javnem sektorju dolguje vsak mesec najmanj po osem odstotkov na račun nesorazmerij, v ZZZS nas je takih nekaj več kot 600. Del plače, ki smo se mu odrekli pred leti, da bi solidarno lahko vsem delavcem v javnem sektorju zagotovili primerno in pošteno plačilo za primerljiva delo, je država preprosto "zapravila", tudi brez odgovora za kakšnje namene. Vsekakor sočustvujemo z mnogimi delavci v privatnem sektorju, ki so in ki ostajajo brez zaposlitve, ki je vrednota, ki je v javnem sektorju manj ´ogrožena´,"meni Silvester Ružič z Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Foto: Rtvslo.si

Na centrih za socialno delo v času stavke ne bodo opravljali svetovalnih in drugih razgovorov, prav tako ne izvajajo stikov pod nadzorom. Pomoč na domu bodo danes nudili le v najnujnejših primerih, prav tako sprejemajo različne vloge.

Nejasna navodila o izvedbi stavke?

Na murskosoboški upravni enoti se danes niso pridružili stavkajočim. "Izvršni odbor sindikata Upravne enote Murska Sobota me je kot predstojnika pisno obvestil, da je na 5. seji, dne 21. 9. 2010 sprejel sklep, da zaradi nejasnih navodil o izvedbi stavke, člani organizacije sindikata delavcev Upravne enote Murska Sobota ne bodo pristopili k stavki," nam je sporočil načelnik murskosoboške upravne enote Geza Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Eden
      27.09.2010 ob 11:43 Eden

      Stavkali do? Učinek njihovoga dela je malo drugačen ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.