https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Frančiška Furlan v Domu starejših Rakičan dočakala 100 let

Murska Sobota, 08.03.2013 ob 7:40  

Včeraj so v Domu starejših Rakičan za svoje stanovalce, ki v teh dneh praznujejo rojstni dan, pripravili prijetno slovesnost, posebno pozornost pa so posvetili Frančiški Furlan, ki je prav na včerajšnji dan dočakala zavidljivih 100 let.

 

,

Frančiškina življenjska zgodba je nadvse zanimiva. Rodila se je v Združenih državah Amerike, se kot majhna deklica s svojimi starši za nekaj časa vrnila v njihov rojstni kraj Rakičan, pri 18. letih pa jo je pot zanesla spet nazaj v Ameriko, kjer je spoznala, kot sama pravi »krupnog Dalmatinca« Johna, njenega življenskega sopotnika.

Njeno življenje je bilo polno potovanj in kljub temu, da ni imela svojih otrok, je bilo, kot pravi, vseskozi nekako izpolnjeno. Danes svoje dneve v Domu starejših rada preživlja ob petju in s preprostimi sprehodi, kjer nabira kondicijo, sicer pa jo, kot pravi, občutek kako poskrbeti za svoje telo in dušo, spremlja že celo življenje.

V domu so ji zaposleni in vodstvo pripravili slovesno torto, otroci iz rakičanskega vrtca pa so vsem slavljencem zapeli prisrčne pesmi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2013 ob 20:10 PREKMURSKI ZET gost

      Gospa Frančiška FURLAN na zdravje!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2013 ob 20:34 znanka gost

      Gospa se piše KURAN in ne FURLAN.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.