https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 44 izdelovalcev domačih salam na 17. pomurski salamiadi

Radenci, 12.03.2013 ob 7:30  

V soboto, 9. marca, so v gasilskem domu Radenci razglasili rezultate letošnjega tekmovanja - ocenjevanja suhih domačih salam na 17. Pomurski salamiadi.

Na tokratni salamiadi je sodelovalo 44 izdelovalcev domačih salam z 51 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo 11 novih salamarjev. Letos pa so imeli tudi tekmovalca iz sosednje Avstrijske Radgone.

Prvaki 17. pomurske salamiade so:

1 Milan Kolar, Ravenska cesta, Beltinci 8 s 53,1 točkami

2 Damijan Halec, Ihova, Benedikt 19 s 50,8 točkami

3 Milan Kolar, Ravenska cesta, Beltinci 38 s 50,7 točkami

4 Andrej Kardinar, Lutverci, Apače 22 s 49,3 točkami

5 Matjaž Dervarič, Cankarjeva ulica, Murska Sobota 30 s 49,2 točkami

6 Tadej Zelko, Mladinska ulica, Murska Sobota 36 s 48,5 točkami 

Prvaki se bodo udeležili slovenskega finala salamiad, ki bo 11. maja v Sevnici. Izdelke je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Vladka Hradil Barbarič univ. dipl. inž. živ. teh., mag. Lidija Matavž dr. med. vet., Ljubo Fekonja dr. med. vet., Mirko Lebarič univ. dipl. inž. živ. teh, Igor Kustec univ. dipl. inž. živ. teh. in Andreja Banko univ. dipl. inž. živ. teh.

Najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov (sodnika z najvišjo in najnižjo oceno se ne upoštevata) je bila 60 točk, od tega največ 6 točk za okus, 4 točke za prerez – izgled, barvo in teksturo, 3 točke za vonj in 2 točki za zunanji izgled.

Na vseh 17. pomurskih salamiadah doslej je bilo ocenjeno skupaj 1271 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v 16 letih udeležilo 383 salamarjev. Vseh 17 salamiad sta se udeležila dva salamarja: Jože Hamler iz Gornjih Ivanjc in Edi Štata iz Podgrada. Devet salamarjev se je udeležilo tekmovanja 10 in več krat.

Foto: osebni arhiv

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.