https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Židan: »Okoljske težave so strahotne«

19.03.2013 ob 8:10  

Kandidat za kmetijskega in okoljskega ministra Dejan Židan je pred matičnim odborom izpostavil problematiko okoljskega področja in predstavil njegov pogled na okoljski del ministrstva. Povedal je še, da je v Sloveniji potrebno spremeniti odnos do domače hrane in določiti trajna kmetijska zemljišča.

 

Židan je najprej predstavil pogled na okoljski del ministrstva, kjer je kljub opažanju premikov na bolje vendarle izpostavil strahovite težave. Opozoril je, da je okoljski del ministrstva skrbnik pomembnega dela kohezijskih sredstev ter da se ta sredstva z naslednjim finančnim obdobjem manjšajo.

Ob zajetju celotne problematike, vključno s problemom industrijskih emisij v zraku, trdih delcev v zraku, emisij toplogrednih plinov in problematike vode ter ob hkratnem upoštevanju težavnosti okoljskega področja, je še poudaril izredni pomen pravilnih strateških odločitev za razrešitev omenjenih problemov. 

Kar se tiče področja kmetijstva je napovedal kontinuiteto na področju hrane, kjer so bili postavljeni novi temelji resolucije Zagotovimo si hrano za jutri. Izpostavil pa je še problem odnosa državljanov do domače hrane, kjer se po njegovih besedah ne moremo primerjati s sosednjimi državami. 

Pri skrbi za kmetijska zemljišča je Židan izpostavil, da je treba končno določiti trajna kmetijska zemljišča v Sloveniji. Ne želi pa, da je ministrstvo za kmetijstvo in okolje odgovorno tudi za turizem, kjer je izpostavil problematiko Lipice.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2013 ob 8:33 smrkci gost

      VRAG JE VZEL DRŽAVO IN KMETA, KRIVI SO: POLITIKI,SODNIKI,ODVETNIKI,BANKIRJI,MENEDŽERJI,DELODAJALCI,SINDIKATI ITD... TO SO TAJKUNI KI SO NAM UKRADLI IN PRODALI DRŽAVO.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2013 ob 9:24 ... gost

      če narod nebi blesavi biu odvetnikov sploj nebi nucale :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2013 ob 9:36 ne briši komentara konj! gost

      če narod nebi blesavi biu odvetnikov sploj nebi nucale :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2013 ob 12:09 bandi gost

      Vse so krivi školniki ka so telko ekonomistov v izšolali.Samo takših ekonomistov keri niti procentni račun ne obvladajo. Ti šmrklavec si pa šmrkle zbriši pa ne šinfaj sindikatov ka če tej ne bi bilo te bi bilo še dosta slabše. Bar za delavce.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2013 ob 13:00 RKC gost

      bandi; si pa rejsan pravi BANDI.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2013 ob 14:04 bandi gost

      Vej pa ge za sebe vupan povedati ka sen bandi vi ostali pa mlatite prazno slamo nikše logike sami sebe radi mate pameti e pa kak ene kure.Malo mučnite z svojo glavo pa napišite po resnici nej pa vse povprek. Še ednok pravin vsega so krivi ekonomisti.Nej resan-kakše šole majo bankirei pa menedžeri pa te ka so za pisalnimi mizami fikusom pa tajnico, ka so to mogoče vodovodari ali malari mogoče je šteri med njimi kakšen električar samo žarnice si pa tudik neve menjati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2013 ob 20:08 praj sva bila prijatelja zdaj sva sovraznika gost

      ZAKAJ DEJAN TAKE LAŽI SAM SE SPOMNI KEKE NOCEM DA ME SE POL DRUGI TUKAJ RAZKRIJEJO KDO SEM JAZ IN KDO SI TI IN TVOJE PRAZNE OBLJUBE TER LAZI HVALA TI ZA TO DA VES IN KAJ SI DOBREGA TI MENI NAREDIL

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.03.2013 ob 21:36 ali gost

      Dejan, včasih si govoril o stricih iz ozadja, ka pa se ti je obetalo ministrsko mesto, pa si ploščo obrnil. Zakaj?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.03.2013 ob 21:38 jože gost

      Vrag de pomale vzeu vse.Tan pa glejdaš kak po televizji spitavlejo nove ministre ka do delale.Saj pa znamo ka trbej napravete,samo so vsi eden z drugen povezane.Zakoj nede novih volitev,ka do še tri lejta fajn vlekle vsi plače pa še nadomestila po preteke mandata.Za norca nas majo.Škoda ka se REVOLUCIJA IZ MARIBORA ne nadaljuje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.03.2013 ob 22:15 populist gost

      Židan populist št. 1 v državi. "To je najboljša vlada v zgodovini SLO" !?!?!?!?!!? Halo? Ta pa nima 100 pik ali pa misli da jih mi nimamo... Kar je še slabše!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.03.2013 ob 8:03 Komunisti spet lažejo gost

      Popolnoma nekredibilen za bilo kakšne izjave in stališča, kdor v to dvomi, na si pogleda njegove izjave pred enim, dvema letoma. Z Žerjavom sta si v marsičem podobna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.