https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Anton Štihec in Karel Šoš - včasih sovražnika, danes prijatelja?

Murska Sobota, 19.03.2013 ob 12:00  

Še nedolgo nazaj, avgusta 2011, sta župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec in predsednik murskosoboškega mestnega odbora SDS Karel Šoš med seboj obračunavala preko medijev, danes pa kot vse kaže nista več na bojni nogi, saj sta se družno dogovarjala glede mag. Roberta Celca o imenovanju na direktorsko mesto RIS-a Rakičan in o njegovem izstopu iz mestnega sveta.


Pa poglejmo, kaj sta si omenjana akterja očitala dobro leto in pol nazaj. Vse se je začelo že pomladi 2011, ko je župan Anton Štihec na svoji spletni strani zapisal prispevek Nesorodna koalicija sorodnih kadrovskih interesov, v kateri je napovedal kadrovska imenovanja dogovorjena med posameznimi svetniki koalicije LDS, SD in SDS.

Županov kotiček ali Tončkove zvezde

Nekaj od napovedanih imenovanj se je poleti tudi uresničilo, zato je župan izkoristil Županov kotiček v avgustovski številki Soboških novin za komentar na že opravljena kadrovanja omenjene koaliciji.

Karel Šoš

Ta zapis je s strani murskosoboškega odbora SDS naletel na buren odziv, ki so ga poimenovali kar Tončekove zvezde. Takrat se je njihov predsednik Karel Šoš spraševal, zakaj se župan toliko ukvarja s kadrovskimi zadevami, ko pa bi imel toliko drugega dela in ga neposredno obtožil kadrovanja tudi z njegove strani. "V preteklosti vse od leta 2004 je župan Štihec veliko kadroval in mnogim svojim “prijateljem” priskrbel imenitne službe (višja svetovalka župana za pravne zadeve, direktor občinske uprave, tajnica župana, svetovalka za šolstvo, uradnica za komunalne zadeve, direktorica stanovanjskega sklada, vodja redarske službe, športni direktor ND Mura 05 ter kasnejši uradnik občinske športne zveze, sorodnica v RIS Rakičan ...)," je očital Šoš Štihcu.

Župan razkril, da je Šoš želel biti njegov šofer, koncesionar za pajke, želel ženi urediti službo na občini in priti v nadzorni svet RRA Mure

Konec meseca avgusta pa je Štihec vrnil ping pong žogico Šošu. Pri tem se je zahvalil visokemu predstavniku murskosoboške SDS za skrb (oz. očitek) z navajanjem, koga je kot župan zaposlil in mu pripomnil, da je pri tem mešal hruške in jabolka. Nadalje je župan pojasnil, da je sam imel možnost sodelovati le pri postopkih za osebe zaposlene v občinski upravi, ki pa so vsi šli skozi javne razpise, SDS pa verjetno boli, da ni bilo na njih njihovih predstavnikov.

Anton Štihec

Je pa župan očital visokemu predstavniku soboškega SDS, torej Šošu, da je pozabil napisati o željah in pritiskih za zaposlovanja z njihove strani, na katere pa ni pristal. Kar štiri od sedmih navedb se neposredno tičejo Šoša. Le-te so:

-          Kdo je visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 hotel postati moj šofer, ker njegovi obrti več ni šlo najbolje? Pa zaradi mojega nasprotovanja te službe ni dobil…

-          Kdo je (isti) visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 želel pridobiti koncesijo za odvoz napačno parkiranih avtomobilov (pajek)? Pa zaradi mojega nasprotovanja koncesije ni dobil…

-          Kdo je (isti) visoki predstavnik soboške SDS, ki je po volitvah 2006 hotel, da v občinski upravi kot tajnico zaposlim njegovo ženo? Pa zaradi mojega nasprotovanja službe ni dobila…

-          Kdo je visoki predstavnik SDS, ki si je zaželel in celo zahteval, da pride v nadzorni svet Regionalne agencije Mura (v prejšnjem mandatu – pa ga v tem mandatu več ni med nadzorniki, zato stresa jezo nad županom)?

Ko sovražnika iz sorodnih interesov postaneta prijatelja

Vsa ta nasprotovanja pa so se v letu in pol očitno zgladila in rodilo se je prijateljstvo. Tako je Šoš v sporočilu za javnost po imenovanju mag. Roberta Celeca za direktorja RIS Rakičan in po njegovem razkritju o izsiljevanju znotraj stranke, navedal, da so se zaradi problemov, ki so se iz dneva v dan kopičili, na pomoč obrnili na župana Štihca in težkega srca dobili obljubljeno pomoč, vendar s pogojem, da se nagajanje preneha in se zagotovi konstruktivno sodelovanje.

Tako sta se Šoš in župan uskladila, da je Celec dobil na zadnji seji mestnega sveta soglasje k imenovanju, v zameno za odstop iz svetniške skupine SDS-a pa mu je še sam župan podpisal imenovanje. A Celec je odstopil le kot svetnik SDS, ne pa kot svetnik nasplošno. S tem so se porušili načrti SDS in župana, da bi se razmerje sil v mestnem svetu obrnilo in bi sledila prevlada, nato pa tudi določene rošade v komisiji za kadrovske zadeve in imenovanja, s katerimi bi vse niti lahko vlekli županovi podporniki.

 

OGLEJTE SI TUDI:

Štihec obračunava z opozicijo, SDS mu pripisuje bujno domišljijo in paranojo


Murskosoboški SDS vrača Štihcu: Županov kotiček ali Tončekove zvezde

 


Politični pingpong v Murski Soboti se nadaljuje, Štihec vrača žogico Šoošu


Celec: Predsednik Mestnega odbora SDS me je izsiljeval


Mestni odbor SDS: Celec je deloval iz osebnih interesov

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2013 ob 12:12 bolano gost

      Rejsan bolano non-stop samo neka rovate proti županu in narod gor pumpate.Ostale aktualne novice pa tak vedno pre koperate z drugih internetnih strani.Daleč najslabši portal ka san gdaj vido.Telko ka nede štoj pravo,zakoj pa te odin na to stran :-),samo zato ka poglednen od kec ste kaj pa koperali ali pa kaj novoga ven najšli ali od župana ali od mure05.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2013 ob 12:28 kmet gost

      Tej portal je odličen, ker si vupajo objavljati takšna dejanja, kateri akterji so mešetarji in se delajo, da so najbolj pošteni. Zatau pa hvala bogu, da imamo pomurca, kateri ne podleže lažnivim politikom in njihovim zahrbtnim igricam, kateri se spomnijo na ljudi, ko potrebujejo njihove glasove.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2013 ob 12:33 gostgost gost

      Pa nej je mogo zaposliti Šoša, ka so bijla mesta rezervejrana za drujge družine.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2013 ob 12:52 nogometaš gost

      Največja dobičkarja glede funkcij sta žena in mož,vsi vemo kateridva!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2013 ob 13:52 gda mij gor stanemo , te te se nesli do TROJAN gost

      občino voditi v svojo korist in liden gučati ,(stari verz ) , ka smo tou uredil po najboljših zmožnostih , je nej težko . Tastatura štere premore samo trij tipke je dokaj enostavna , ampak ma težo v zaklučni fazi , ...... pomurskin šerifon je itak dopuščeno vse in če je vse dopuščeno - nega problema ..... KAK PA KOME STOUPIŠ NA REP pa vse do ljubljane zvonijo telefoni ,,,,, po opažanjih pa rejsan tej naši veljaki strankarski - vam povem po domače - , neprestano mamo samo nikše p-čkine dimove , pa tou bijla štera koli stranka in zavolo tej egoističnih HIJEN smo tan , ge smo ........

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2013 ob 17:24 pokvarjenci gost

      Ta šošova familija je rejsan pokvarjena do amena. Ženo bi Šooš zaposlo, pajke vozo, pa še baptistični farar bi rad bil. Pa ka za pokvarjenca je to ? Brat pa od baptištov stopi pa v drugo cerkev odi, ali moli k istomi bogeci. Korupciji !!! Zaposli hčerko na občini, hkrati pa je podžupan in svetnik. Pa oba velka politikanta !!!!!!!! Ge ste sovaščani, vej pa neste oba nekan .....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.03.2013 ob 17:27 zemlja odpri se gost

      Šošova žena bi naj bila tajnica, pa hvala župan, da imaš še vsaj malce razuma. Uničila je firmo, pa bi še občino. Čeprav si kadroval vse živo, si se vsaj tu izkazal. Upam, da ne spremeniš mnenja, sedaj ko se ti je Karlek podredil.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.03.2013 ob 17:31 SDS kader gost

      Ka se spravlate na toga nesposobnoga šoša, vej pa je sen lepo zrikto. Mali ritar Horvatof Milan je ženo zaposlo kak direktorco v knižnici, Čarli je direktor Komunale, Celec RIS, ka še sploh te ostane? Aja, šošovs žerna še službo nuca. Hm, težka de.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.03.2013 ob 19:21 Ormož here I come gost

      pa se njeme trga

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.03.2013 ob 19:58 janževec gost

      Celec kak ga zemeš ali toga Šoša je raztrgo in razgalo kak malo dejte. Srmaček je najprle kradno malin liden ka je ponarejene dele v avte davo, računo pa kak original, zdaj pa se ponovno oudoi Štihci kak zadnji klošarček. Ge tej lidgej majo hrbtenico? Kak lejko ide po vejsi, da se je se razkrinkalo ka bi on se rad? Kama še lejko spadnemo niže???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.03.2013 ob 20:02 komunjara gost

      Baš ste dobri v ton soboškon SDS. Se še spomnite, ko sta Šoš in zobotehnik Forjanič podprla soboškoga partijskoga šefa Cipota Rudija za državnoga svetnika proti Makiji? Zdaj pa se istiva opet kurbata s Štihcon. Fuj nenačelnost. Najprle s komunajzeron, zdaj pa s previranton, samo za lastni korumpirani interes. Bruhan.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.03.2013 ob 20:29 Ormož here I come gost

      Pa se njeme trga, pelati de ga trbelo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      19.03.2013 ob 20:38 Najslabši župan v zgodovini MS gost

      http://www.dnevnik.si/nedeljski/skrinja-nedeljskega/1042470862 Ta link samo potrjuje kaj dela ta soboški šerif. Najslabši župan v zgodovini Sobote.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.03.2013 ob 20:45 - gost

      ja, zato pa je Štihec že trikrat zmago v prvon kroge :) Logika ti dela?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.03.2013 ob 20:45 bolečina gost

      Bolečina razgaljenih janševcev je neznosna. Vendar v svojih butastih beticah ne dojamejo, da jim jo zadaje vedno eden in isti, ki z njimi dela kot svinja z mehom.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.03.2013 ob 20:45 Šoš ima prav gost

      http://www.pomurec.com/vsebina/6023/_Murskosoboski_SDS_vraca_Stihcu:_Zupanov_koticek_ali_Toncekove_zvezde_ Šoš: Je Štihec pred volitvami obljubil službe svojim kadrom? "Ni nam jasno, zakaj se župan toliko ukvarja s kadrovskimi zadevami, ko pa bi imel toliko drugega dela," meni Šoš in dodaja, da so predvidevanja in obtožbe glede kadrovanja brez osnove. "Razen če je župan pred volitvami posameznikom že obljubil določena delovna mesta ali funkcije in se ni (ali se ni hotel) zavedal, da vse pa le ni odvisno samo od njega."

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.03.2013 ob 20:48 Štihec car gost

      Štihejci trbej priznati ka je velemajster. nej avtomajster ;-) Samo malo počaka, pa prijdejo z jazbin razni prepadnjeni avtomajstri, veški poglavice in zobotehniki. Pa šnofajo kak podgani, če nijn kaj spadnje od njegove rijti. Te pa tak mljaskajo kak če bi najvekše proščejnje meli.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.03.2013 ob 20:49 3 krat zmago gost

      Tude Kangler je dvakrat gladko zmago. Potem pa je prišla ulica. Štihec je lekaj že pozabo na vstajo... 27. aprila sledi ponovitev.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.03.2013 ob 20:52 gost gost

      a gda so se krmili z mize LDS-a in SDja, pa te neje motilo?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.03.2013 ob 20:54 -- gost

      gost - ti maš praf! Štihec je 3x zmago, ker njemi je Raščan s fkradnjenimi pejnezami 3x kampanijo plačo. Tisti tisoči mali vlagateljov, ka njin je Bajuk delnice NKBM po 27 EUR oudo pa zdaj lejko solze sreče toči, da je banko Raščan in banda izčrpala in so delnice vredne 0, njihovi prihranki pa so pomagali Štihci na prestol.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      19.03.2013 ob 20:54 levak gost

      Celec zakoj že ti je bližje koalicija LDS+SD+SDS? Lejko še kaj povejš o silnih prizadevanjih Slavinca LDS za tvoje novo delovno mesto? Razpis je ponovil čez noč če je trbelo. Tan je nej bilo nikšoga dogovora gelibar :)

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      19.03.2013 ob 21:06 udri gost

      Oh, kak blagodejno je gledati, ko se ločenci prepirajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      19.03.2013 ob 21:49 KPK prihaja gost

      KPK prihaja, Štihec odhaja... pa, pa

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.03.2013 ob 21:59 kangler gost

      Moj prjatl Štihec pazi, da te kaj ne oblazi. Tudi sam sem misla, ka de moj Mikl zmaga, pa nemren verjeti kakšen pokvarjen narod mamo v toten Maribori. Uni moji ritolizniki ala tvoja familija Šoš in taki so mi vun z dvanajsterca gledali, zdaj do pa z novin županon podržali, ojme kaj je folk pokvarjeni. Gotof sen !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.03.2013 ob 22:21 luzer gost

      Bravo zgubar ! Vsaj priznal si kakšne kandidate dajete za župana. Šel bi ti, pa bi zagotovo dobili 150%. Pa Šoša avtomajstra s ponarejenimi deli bi dali pa bi dobili 160%. Zakaj pa ste nagnali Štihca, dobili bi 250%.Celec vam je mero vzel kak še nobeden he he.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      19.03.2013 ob 22:25 nesposobni Štihec gost

      Če lahko takšen luzer Celec, kot ga opisujete vneti SDS kruhoborci tako nasanka najuspešnejšega župana v zgodovini Sobote i šire, potem se je za vprašat ali temu velikemu vodji, pardon najveličastnejšemu sinu soboške matere ne pešajo moči in je čas za novega alfa samca.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      19.03.2013 ob 22:27 mucika gost

      Oh, nej mi šimfati mojega Tunčeka župana, ta mi je všeč njegov trebušček.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      19.03.2013 ob 23:21 šankist gost

      SDS kruhoborci imajo himno: OD ŠANKA DO ŠANKA ... kjer jim pač korumpiranim do kraja kdo kaj da. Od leve na desno in nekje vmes.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      19.03.2013 ob 23:28 lolek gost

      bo treba vstajo naredit,gotovi so!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      19.03.2013 ob 23:51 kaput gost

      SDS v Soboti kaput! Janša pridi in usmeri te zgubljene ovce, saj pastir še sebi hrane brez korupcije, nepotizma in klientelizma ne najde, kako bi še svojim ovcam.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      20.03.2013 ob 8:34 čokolino made in pomurje gost

      če bi Janči znal kakše bumbare ma v SDS v pomurju(gejo dobri tuj ,somo tej so niže ) in ka njemi tej delajo škode , ker se samo med sebov lobejrajo in delalo nedopustne - kaznive napake bi je stiral

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      20.03.2013 ob 13:04 šofer gost

      Janči bi mogo tou cejlo bando s familijo Šoš na čeli raztirati, pa mlade in nekorumpejrane gor postaviti.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      20.03.2013 ob 14:38 spet se bo skregal gost

      Ne bo minilo 1 leto in se bo Štihec spet skregal z SDS-ovci.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      20.03.2013 ob 15:54 Razme što more??? gost

      Točno tak. Na vsake 2 leti se Šoš pa Štihec skrejgata. 2006 leta se je Štihec sfado s Kuplenom, Tunekon, Čarlijon, Ringojon in posledično je nastala Oranžna lista. Šoš pa njemi je pri ton štango držo. Minili sta 2 leti in ene volitve in že 2009 se je Štihec sfado s Šošon pa SDS-on in pa staupo vo iz stranke SDS. In nastala je Modra lista. Oranžno je zamenjala modra barva. Te sta se pa 2011 Šoš pa Štihec preko medijev obmetavala in prišlo je leto 2013 pa sta že pa zaveznika. Razme što more???

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      21.03.2013 ob 13:35 FATA gost

      ŽUPAN je največ kriv za tako finančno stanje v nk .Muri njeva s Topičom sta oba prala denar.Noče odblokirati računa še žau mu bo,saj resnica pride nadan.Isti je kak Kangler.Vnjegovem mandato je že drugič uničil MUROo5. GOTOV SE.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      23.03.2013 ob 19:10 Hočemo novega župana gost

      Župan je držal štango Topiču, zato je kriv za propad Mure. Že drugič za časa njegove vladavine. Čas je da gre za vedno iz občine. Hočemo novega župana.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      23.03.2013 ob 19:22 lol gost

      gost - Hočemo novega župana,ne piši v množini,ka san ge nej za tvoj predlog in velka večina tudi nej.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      25.03.2013 ob 12:42 gost gost

      Temu se reče kao demokracija, da lahko vsak pove kar misli. Veliko "smeti" je med komentarji, drži. A tudi hrana je onesnažena, pa jo vseeno jemo. ne?! Zatisnemo oči in požrem - v imanu kratkoročnega preživetja. Kdo bi mislil na daljši rok, in bi že danes skrbel za zdravo hrano ! Pa saj smo dodatno zavarovani, iznašli so zdravila za vse bolezni :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.