https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Koliko sta vredna Murina nogometna dragulja?

Murska Sobota, 29.09.2010 ob 17:33  

Za šestnajstletnega napadalca Mitjo Lotriča, ki se do petka nahaja na preizkušnji pri italijanskem prvoligašu Chievu, Mura 05 še ne pozna tržne vrednosti, prav tako ne za Erika Janžo, za katerega se je pred kratkim zanimal še en italijanski prvoligaš Parma.

Ker se utegne zgoditi, da bosta mlada nogometaša že v kratkem odšla v tujino, smo pri predsedniku Mure 05 Miroslavu Topiču preverili, kakšne pogodbe sploh omenjena igralca vežejo z murskosoboškim drugoligašem. »Mitja Lotrič in Erik Janža sta amaterja in vezana na klub vsaj do prvega julija naslednje leto. Teoretično bi lahko imela profesionalno pogodbo, saj jo igralci pod 18 let starosti lahko podpišejo ob soglasju staršev, vendar sta ona dva specifičen primer, saj bi kot dijaka izgubila določene pravice, ki sta jih trenutno deležna,« pojasnjuje Topič.

Erik Janža je bil pred kratkim na muhi Parme, a se je zaenkrat odločil ostati v Murski Soboti (foto: Gregor Čiček)

O tržni vrednosti še niso razmišljali

Koliko sta igralca v tem trenutku vredna, v murskosoboškem klubu še niso razmišljali, če bo pa prišlo do konkretnejšega zanimanja, se bodo o tem ustrezno pozanimali. »V vsakem primeru venomer postavljamo interes igralca v ospredje in interes kluba, in če bi se kateri odločil, da je to pravi trenutek za prestop, bi se odločili in pristopili k vprašanju odškodnine po pravilnikih, ki obstajajo in predvidevajo obdobja vlaganja v igralce. Na podlagi tega bi se odločili za višino odškodnine,« pravi Topič.

Pri prestopu v tujino ne bodo ovirali nikogar

»Vsak amater, ne glede na to, če ima ali nima pogodbo, in je aktiven član društva, ima pravico od prvega do petnajstega julija dvigniti izpisnico in oditi iz kluba brez njenega soglasja. V vseh ostalih terminih lahko gredo iz kluba s pristankom vodstva in ustrezni odškodnini, ki je odvisna od dogovora med kluboma,« pravi Topič.

Za Lotriča se poleg Chieva zanima tudi angleški prvoligaš Birmingham (foto: Gregor Čiček)

Pri Muri 05 se zavedajo, da bodo talentirane nogometaše težko zadržali v svoji sredini, saj bogatejši klubi ponujajo igralcem vedno več, ponosni pa so na svoje delo in delo njihovih trenerjev, ki take igralce ustvarjajo in to s sredstvi, ki bogatim klubom ne segajo niti do gležnjev. Zato tudi nikomur ne bodo preprečevali odhoda v boljši in bogatejši klub. »Moje načelo je, da igralcem omogočimo uresničitev njihovih ciljev, v vsakem primeru pa bomo gledali, da bo tudi klub kar se da največ odnesel. Ne pa ga tudi za vsako ceno zadržati, samo da bi klub uresničil svoje cilje. Zagotovo se bo našel kompromis, ki bo za vse strani dober,« zaključuje Topič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. anch
      29.09.2010 ob 19:05 anch

      Naj te pejnaze od prodaje tokrat pametno vnovčijo, ka pa nedo čudežno "izpuhteli" :P.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      30.09.2010 ob 10:03 PREKMUREC

      Novinari ne odavlite jih prlej kak pa so na trgi. Ka nede pa šlo za nekšo reklamo kak jih fsi ščejo kujpiti. Kak recimo Korena. On je sploh najboukši ali neje niti za 2 angleško ligo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.