https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Finale bowling državnega prvenstva za ekipe 2012/13

Murska Sobota, 20.3.2013  

V nedeljo so v bowling centru Partymax v Murski Soboti potekala finale ekipnih državnih prvenstev. V moških peterkah je zmagala ekipa Epic 1, pred ekipo Strike in ekipo Olimpije. Pri ženskah je v četvorkah zmagala ekipa Feniks, pred Ekipo Nove generacije in ekipo Epic.


V moških trojicah je zmagala ekipa Epic 1, pred ekipo Epic 3 in ekipo Nove generacije. V ženskih trojicah so slavile članice ekipe Epic 1, pred ekipo Feniks 1 in ekipo Nove generacije. V tem finalu smo spremljali tudi najbolj izenačeno tekmo med Feniks1 in Novo Generacijo. Karmen Lukša, ki je igrala kot zadnja v ekipi Nove Generacije je morala doseči strike v zadnjem metu za izenačenje rezultata. To ji je tudi uspelo in potrebno je bilo odigrati dodatne okvirje. Za ekipo NG Karmen, za Feniks1 pa Viktorija. Obe sta dosegli strike v 9. okvirju, v 10. pa je strike uspel Viktroriji, Karmen pa ne, zato je napredovala ekipa Feniksa1.

V moških dvojicah je zmagala ekipa Strike 1, pred ekipo Epic 7 in Ekipo Xtreme 1. V ženski konkurenci je bila najboljša ekipa Feniks 1, pred ekipo Olimpije in ekipo Nove generacije.

Najuspešnejši je bil klub Epic, pred klubom Nove generacije in Feniksa. Med posamezniki sta Anže Grabrijan in Nino Stenko dosegla zmagi v DP5 in DP3, nista pa uspela obraniti zmage iz pretekle sezone, bila sta druga. Pri ženskah sta enak uspeh dosegle Viktorija Krivolutskaya in Nataša Pirc Musar.

Bowling zveza Slovenije je pohvalila organizatorje tekmovanja Partymax, saj je bilo to njihovo prvo tekmovanje na najvišji državni ravni in je potekalo, z manjšimi težavami s stezami na začetku, tekoče.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.