https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Bolnišnica Murska Sobota: Za goljufijo z bolniki odgovoren Maček?

20.03.2013 ob 11:30  

Pri kriminalistični preiskavi pri poslovanju Splošne bolnišnice Murska Sobota so nadzorniki zdravstvene zavarovalnice odkrili 183 primerov fiktivnih storitev in vsaj za 99 tisoč evrov previsokih računov.


Kot je že znano, se je Splošna bolnišnica Murska Sobota znašla pod drobnogledom kriminalistov zaradi domnevno nepravilnega obračunavanja bolniških storitev. Bolnišnica naj bi Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) domnevno oškodovala preko fiktivnih računov.

Kot sicer neuradno poroča portal Pomurje.si, naj bi preiskava kriminaliste pripeljala do finančnega direktorja Marjana Mačka, ki ga sumijo, da je v začetku leta 2012 administracijam bolnišničnih oddelkov po telefonu naročil, da ambulantne primere obravnave bolnikov spremenijo v bolnišnične primere in s tem zavarovalnici zaračunajo, kot da bi bili bolniki v bolnišnici hospitalizirani. Mačku tako preti sum kaznivih dejanj zlorabe položaja in ponarejanja listin.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Kot še poročajo na Pomurje.si, ki so za mnenje povprašali tudi direktorja bolnišnice Bojana Korošca, ta pravi, da o domnevnih napravilnosti ne more dajati odgovorov, ker pri tem ni bil soudeležen.

Nepravilnosti ugotovljene tudi v letu 2011

Poleg kriminalistične preiskave pa je prejšnji mesec štiri nadzore v bolnišnici opravil tudi ZZZS. Pregledovali so delo bolnišnice v letu 2011, pri čemer so po besedah direktorja območne enote zavoda, Ivana Tibauta, po pregledu 183 primerov bolnišničnih obravnav nadzorniki ugotovili neupravičeno zaračunane storitve v višini 99.393 evrov. Ob pravnomočnosti zapisnikov bo ta znesek in pogodbeno kazen v višini 8.000 evrov morala plačati bolnišnica.

    Fotogalerija