https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pozdrav pomladi na Eko-socialni kmetiji Korenika v Šalovcih

Šalovci, 22.03.2013 ob 7:00  

Ob tej priliki so zaključili tudi program Socpod, ki je potekal v sodelovanju z Hrvati.

 

Eko-socialna kmetija Korenika, ki se nahaja v Šalovcih je idejno zasnovala Mozaik - društvo za socialno vključenost in zavod Korenika – društvo za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb, ki skupaj upravljata dejavnosti na kmetiji. Na kmetiji je glavna dejavnost kot že samo ime pove ekološka pridelava pridelkov, varovanje narave in ekološki turizem.

Sodelovanje med Hrvati in Slovenci, ki je temeljila na razvoju socialnega podjetništva v Pomurju in Varaždinski županiji sta predstavila Alojz Kavaš in Emilija Žurić, nekaj besed pa je spregovoril tudi župan občine Šalovci Iztok Fartek. Prav tako so organizirali tržnico semen, kamor je vsak lahko prinesel svoja semena in ga menjal. Po bogati pogostitvi so si lahko vsi obiskovalci pogledali okolico kmetije, prostore sušilnice, se nasmejali skeču KUD Budinci »Roža za vsakši betek« in zavrteli ob glasbi ljudskih pevk z Džušijem s frajtonarco iz KUD Budonci ter Goričkih Lajkošev. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.