https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški občini se ne mudi, še vedno molči

Murska Sobota, 30.09.2010 ob 9:17  

Danes minevata dva tedna, odkar smo na Mestno občino Murska Sobota poslali vprašanja v zvezi z javnim naročilom za snemanje dokumentarnega filma Park je darilo. Odgovorov še vedno nismo prejeli.

Kot smo poročali prejšnji teden, naj bi na murskosoboški občini prišlo do nepravilnosti pri izbiri ponudnika za snemanje dokumentarnega filma Park je darilo, ki se je letos poleti premierno predvajal na lokalni televiziji Tv Idea.

Edini odgovor, ki smo ga prejšnji teden dobili s strani tiskovne predstavnice župana Antona Štihca, Sabine Gutalj, je bil: »Odgovori na vaša vprašanja se zaradi obsežnosti podatkov, ki jih zaprošate, še vedno pripravljajo. Težava je tudi v tem, da oseba, ki je bila takrat odgovorna za javna naročila, več ni zaposlena na Mestni občini Murska Sobota.«

Nadzorni odbor ugotovil številne nepravilnosti, a se ni zgodilo nič

Tako še vedno čakamo na številne nepojasnjene odgovore v zvezi z javnim naročilom s strani murskosoboške občine, katere nepravilnosti so odkrili na nadzornem odboru občine, med drugim na ravni načel javnega naročanja in pri upoštevanju pravil operativne izvedbe javnega naročila.

Po ugotovitvah nadzornega odbora je občina evidentno kršila načela sorazmernosti glede izbire, določitve in uporabe pogojev in meril, ki morajo biti smiselno povezana s predmetom javnega naročanja. Mestna uprava je te ugotovitve nadzornega odbora zavrnila, le-ta pa je izdal zgolj priporočilo, da se tovrstna javna naročila v prihodnje objavljajo na spletni strani Mestne občine Murska Sobota.

Preberite tudi:

- Je murskosoboška občina "grešila"?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      30.09.2010 ob 9:59 PREKMUREC

      ja pa ka do tebi davali odgovore? Pa ti si en pisun oni so pa občina. Oni lejko delajo ka ščejo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ajkaro
      30.09.2010 ob 12:38 ajkaro

      Buzeti, ti si blentavi? Kako lahko daš naslov "še molči" in "odgovorov še nismo prejeli" spodaj pa napišeš "odgovor smo prejeli od..." Logika ti je jača strana verjetno zaradi financerja toga portala...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      30.09.2010 ob 13:47 lepi

      Če je tau korekten odgovor: "Odgovori na vaša vprašanja se zaradi obsežnosti podatkov, ki jih zaprošate, še vedno pripravljajo."? Nej, tau je samo PR kupovanje časa!!! Je pa zanimivo ka druge medije o nepravilnoste občine ne poraučajo!!! Žalosto!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Tadej_Buzeti
      30.09.2010 ob 14:26 Tadej_Buzeti

      Ajkaro, odgovor, ki so ga poslali, ni odgovor na konkretna vprašanja, ki sem jim jih zastavil.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. ajkaro
      30.09.2010 ob 16:17 ajkaro

      Odgovori za vas SDSovce nigdar nedo zadosta dobra :) Daj prešti svoj sestavek še egnouk brez pene na ustih in probaj skapčati, ja če so odgovorili karkoli) nemreš napisati ka molčijo. Če pa ne vejš stavka drugače zapisati, ka ne boš sam s sabo v konfliktu (jaki novinar), pa povej, ka ti pomoremo napisati naslov šteri de odražo zapisano v članku. Člančiču... @lepi zakoj li ostali ne poročajo? Ker nemajo pene na ustih, gda čüjejo priimek Štihec in znajo misliti s svojo glavo? Vsi znamo što je financer toga portala, taka se nej trbej sprenevedati ka je vaše poslanstvo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. karci
      30.09.2010 ob 20:02 karci

      ej ge pa lejko vidimo film?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.