https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih odpotovali v zadnje himalajsko kraljestvo - Butan

Beltinci, 24.03.2013 ob 9:00  

V petek zvečer je v grajski dvorani v Beltincih v okviru 34. potopisnega večera potekalo pravo kraljevsko potovanje. Na potopisu, ki ga je pripravil kolesarski klub TIM MLIN Beltinci v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota ter Občino Beltinci, je svoj osebni arhiv odprla pisateljica in popotnica Olga Paušič iz Lendave in številnim obiskovalcem predstavila kraljestvo grmečega zmaja – Butan.

 

Butan je gotovo ena najbolj odročnih, od sveta izoliranih, a čarobnih dežel osrednje Azije. Pravijo mu tudi poslednji azijski raj, saj se ponaša z izjemno bogato favno in floro, čistim, neokrnjenim okoljem ter človeku prijazno zasnovanim turizmom - ekoturizmom.

 

Ga. Paušič: »A to je tudi dežela, kjer te prevzame mir, ko gledaš himalajske vršace, in ponižnost ob navdihujoči lepoti sveta, ki te obdaja.«

Butan je tudi prva država, ki je prepovedala kajenje in kjer ni plastičnih vrečk ter hkrati svet, ki je na videz obtičal v srednjem veku. Popotniki si tam lahko ogledajo čudovite dzonge (utrjena samostanska mesta), budistične samostane in starodavna svetišča, ob tem pa ljudska umetnost in številne legende ustvarjajo vtis, da je Butan plod pravljic in bujne domišljije.

 

 Foto: osebni arhiv Olga Paušič

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.