https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Gornji Radgoni kmalu Pomladni sejem

Gornja Radgona, 26.03.2013 ob 15:30  

Na včerajšnji konferenci v Gornji Radgoni so predstavili Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti Gornja Radgona, ki se bo odvijal od  četrtka, 4. do nedelje 7. aprila 2013.

Od 4. do 7. aprila 2013 bo v Gornji Radgoni Pomladni sejem povezal sejem gradbeništva MEGRA s sejmom energetike ENGRA, sejmom komunale, urejanja okolja in ekologije KOGRA ter s Pomursko obrtno-podjetniškim sejmom POS.

Sejem gradbeništva MEGRA bo predstavil ponudbo za trajnostno graditeljstvo, energetsko sanacijo stavb in smotrno rabo materialov. Predstavila se bodo številna gradbena podjetja in podjetja z gradbeno mehanizacijo, sejem pa bo ponujal tudi druge novosti s področja orodij, opreme, materialov, kritin, izolacij, stavbnega pohištva ter gradnje in obnove, ki so prijazne človeku in okolju. Izvedli bodo 13. državno tekmovanje mladih kleparjev in krovcev, imeli predstavitve gradbenega izobraževanja ter vsakodnevno brezplačno gradbeno svetovanje za obiskovalce.

Sejem energetike ENGRA bo ponujal najnovejša znanja, izdelke in storitve za učinkovito rabo energije v stavbah s pomočjo naprednih energetskih sistemov in s čim večjim deležem obnovljivih virov energije. Energetsko umnost bo širil z vsakodnevnimi brezplačnimi individualnimi svetovanji za obiskovalce ter s predstavitvami subvencij za varčevanje z energijo in uvajanje obnovljivih virov.

Sejem komunale, urejanja okolja in ekologije KOGRA bo prikazal znanje, storitve, opremo in materiale za vlaganje v posodobitev in razvoj komunalne infrastrukture, za urejeno okolje posameznika in družbe v sožitju z naravo. Na mednarodnem strokovnem posvetu bodo strokovnjaki, izvajalci in uporabniki soočili in izmenjali mnenja o sodobnih pristopih v komunalni dejavnosti ter varovanju okolja.

Pomurski obrtno-podjetniški sejem POS bo obrtnike in podjetnike združil v skupno ponudbo za investitorje in lastnike objektov v obmejni regiji Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Poudarek bo na izdelkih in storitvah za gradbeništvo, na obnovljivih virih energije, zaključnih graditeljskih delih, instalacijah, na vzdrževanju bivališč, urejanju njihove okolice in skrbi za okolje. Spremljali ga bodo: Obrtniška ulica s prikazi dela, storitev in izdelkov članov sekcij Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, predstavitev obrtniških poklicev in nasveti za izobraževanje, predstavitev novih obrtnih dejavnosti in koristne informacije za ustanavljanje in vodenje podjetij, ter srečanje obrtnikov in podjetnikov iz sosedskih držav. Sodelovali bodo tudi obrtniki iz sosednje Hrvaške.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.