https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Židana bo nadomestil Smodiš, Opecova bo dobila polni mandat

Ljubljana, 27.03.2013 ob 10:50  

Na prvi seji DZ po oblikovanju nove vlade so se nekoliko spremenile poslanske vrste. Dejana Židana, ki bo vnovič postal kmetijski minister, bo nadomestil Branko Smodiš, medtem ko bo Jasmina Opec dobila polni mandat, ker se je Radovan Žerjav poslanski funkciji odrekel.

Državni zbor je ob začetku današnje plenarne seje potrdil sklepe o prevzemu mandata in pravici nadomeščanja poslancev, ki jih je pred tem sprejela že mandatno-volilna komisija DZ, pripravila pa jih je Državna volilna komisija na podlagi izida državnozborskih volitev iz leta 2011.

Namesto novih ministrov je tako v poslanske klopi danes prvič sedlo pet nadomestnih poslancev. Gregorja Viratna nadomešča Marko Pavlišič (DL), Romana Jakiča Aleksandra Osterman (PS), Stanka Stepišnika Peter Oder (PS), Tino Komel Aljoša Jerič (PS), Dejana Židana pa Branko Smodiš (SD).

Slednji je svoj "blagoslov" podal včeraj, potem ko sta že prejšnji teden zavrnila poslanski stolček Brigita Perhavec in Dejan Levanič, ki sta sicer na volitvah dosegla boljši rezultat od Smodiša.

Branko Smodiš in Jasmina Opec

Med poslance so se že vrnili prejšnji ministri Andrej Vizjak (SDS), Vinko Gorenak (SDS), Zvonko Černač (SDS), Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SLS). Danes pa je DZ potrdil tudi prevzem poslanskega mandata prejšnjega premiera Janeza Janše in nekdanjega gospodarskega ministra Radovana Žerjava, ki sta se poslanski funkciji odrekla. Tako bosta za preostanek mandatne dobe poslanca postala Robert Hrovat (SDS) in Jasmina Opec (SLS), ki sta Janšo in Žerjava nadomeščala tudi v času njunega delovanja v vladi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2013 ob 11:09 ... gost

      bože moj drage, što nas tou zastopa v parlamente...

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2013 ob 11:20 jan gost

      SD kakšen kader to pošiljaš v parlament? Kaj bo na pol pismen kelner kelnaril v parlamentu , ker sposoben ni tri povedi tvoriti v en stavek....

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2013 ob 12:18 Ciganjscek gost

      Da san tou presto se samo krijzan. Boug nam pomagaj.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2013 ob 12:34 ... gost

      To mi je tak jasno že kar nekaj časa, ka je poslanec lejko keri ma 5 minut časa. Za ministre zaj že isto vala :O

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2013 ob 13:42 smrkci gost

      Niti en prekmurski poslanec ni naredil nič in to čisto nič za prekmurje ali delavce,ker se bojijo povedati da prekmurci so delaven narod in jim je treba dati delo.Nimajo samozavesti in so plahi kot miške,ko vidijo mačko.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2013 ob 16:25 traner gost

      Jan maš prav svašta pička rodi samo para neče samo slabše še je

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2013 ob 19:43 Google gost

      Žerjav je bar neka v vido pa znal gučate nej tak kak teva tan bože bože...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2013 ob 19:46 gost gost

      Žerjav je znal gučati..hahahahahaha ,cela Slovenija se je norčevala iz njegovega guča, ki je bil na nivoju srednješolca..njegove besede so bile izrečene po kmečki pameti...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.03.2013 ob 21:27 janči gost

      kaj pa bo šmodiš naredil se vprašam ki je komaj gostinsko šolo končal pa je navaden kelnar saj ga dobro poznamo kaj je delal na občini ki je bil svetnik samo je bil svemu proti sramota da imamo take poslance

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2013 ob 21:37 gosti gost

      ne vem zakaj, ampak na sliki izgleda kot, da je tale poslanka že mal v blaženem stanju?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.03.2013 ob 8:49 janko gost

      Tej smodis bo prlescko gucao, takak je Jursa na zacetki dere je v parlament prisa.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.03.2013 ob 12:11 Prekmurec gost

      Tega gosp.ministra novinarji vprašajte, v kakem stanju je pustil prašičerejo Nemščak. Kake ukrepe je izvajal, krišanja in neke pasme, da je zavozo celotno matično jato. Posledice se še danes čutijo, za snacijo pa se je porabilo miljone EUR. On je lobij veterinarjev, žena mu dela tudi tam, pa dober kolega po liniji glavne vet. inspektorice. Kolko predelov. industrij je propadlo, kolko veterinajrjev je zgobilo službo??? Kam so šli vet. z Pomurke?? Zakaj delajo vet. ki imajo pogoje za upokojitev?? Kje so sedaj vsi tile veter. ko se po celotni pokrajni na veliko prodaja klobasi in mesa za velko noč narejenega na črno-doma??? Kje je tu kontrola surovine ,sledljivost?? Narobe svet!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.04.2013 ob 10:51 gregan gost

      tej niti slovenscine ne obvlada

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.