https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na SPTŠ kar štiri zlata priznanja in že četrti državni prvak v znanju nemškega jezika

Murska Sobota, 27.03.2013 ob 16:22  

Srednja poklicna in tehnična šola Murska Sobota je na letošnjem državnem tekmovanju v znanju nemškega jezika bila še posebej uspešna. Dosegli so štiri zlata in tri srebrna priznanja.


Dijaki SPTŠ-ja so se udeležili tekmovanja v dveh kategorijah: 2. letniki in 3. letniki. Dijak drugega letnika strojne usmeritve Matjaž Škafar je dosegel 1. mesto in tako postal državni prvak v svoji kategoriji. Za nagrado je prejel enomesečno bivanje v Nemčiji.

Dobitniki zlatih priznanj iz drugih letnikov so še Maja Pučko (dosegla 3. mesto), Sanny Škerban (dosegel 4. mesto) ter Gregor Ivanič iz tretjega letnika (dosegel 3. mesto). Vsi trije so dijaki programa tehnik računalništva.

   Od leve strani: Matevž, Klemen, Sanny, Maja, Matjaž, Miran in Gregor.  

Srebrna priznanja med dijaki drugih letnikov sta dosegla Klemen Nemec (dosegel 5. mesto) in Matevž Bratina (dosegel 8. mesto), prav tako dijaka programa tehnik računalništva. Prejemnik srebrnega priznanja med dijaki tretjih letnikov pa je Miran Fekonja (dosegel 5. mesto), dijak programa okoljevarstveni tehnik. Dijaki so se na tekmovanje pripravljali pod mentorstvom profesorice Romane Šnurer Cifer.

Državni prvak v znanju nemškega jezika Matjaž Škaper

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2013 ob 16:47 xy gost

      čestitke, dokaz da vendarle SPTŠ ni samo ''šlosarska'' šola kar se dokazuje na tekmovanjih iz nemščine, in državnih prvakov v matematičnem tekmovanju, kje je zdaj GMS? :)

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2013 ob 16:51 anton gost

      pomurec..zakaj brišete komentare? :) ni bilo sovražnega govora videti v njem.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2013 ob 16:53 xy - moški gost

      xy, neverjetno, rajši bodi tiho. Sicer sem nevtralen, nisem ne iz SPTŠ, in ne GMS. Vprašaš, kje je GMS ? GMS spada v drugo tekmovalno kategorijo. To so tekmovanja poklicnih šol, ki so nekoliko manj zahtevna od gimnazijskih. Lepo vas pozdravljam.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2013 ob 17:00 xy gost

      Vem da je druga tekmovalna kategorija, vendar glede na višjo zmožnost, bi se pričakovalo da imajo tudi gimnazije kake uspešne rezultate iz državnih tekmovanj. Ne leti samo na gms, sem želel povdariti še druge šole, ampak nažalost ne zasledim rezultatov

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2013 ob 18:15 xy gost

      Kljub temu kar si navedel bi te samo opomnil, da preden se spraviš na GMS pogledaš sploh njihove letošnje dosežke iz tekmovanj v nemškem jeziku saj že peto leto imajo državnega prvaka iz nemščine ter mnogo dijakov, ki so prav tako prijeli priznanja.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2013 ob 20:44 wewe gost

      xy, nej na pamet, gms ma že 4 leto zapored državnoga prvaka v nemščien, kere se udeležujejo omlimpiade, kda san san tekmuvo san za las zgrešo zlato priznanje( san daubo srebrno tuj vrejde), tiste ka je pa daubo zlato pa e šau v nemčijo na olimpijado. In kak je že omenjeno, sptš ( poklicna šola) spada v drujgo kategorijo. Pač so zaj tau leto resno dosta daubile zlateh pa srebrneh pa je novica objavlena ( čestitan vsen), ale gms ma tude prece priznanj... kelko ge znan je pred pareme lejtame cilau eden daubo bronasto priznanje iz matematične olimpijade v argentine taka nej na pamet..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.