https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Uroš Perič z interpretacijo Raya Charlesa očaral Mursko Soboto

Murska Sobota, 28.03.2013 ob 8:30  

Včeraj zvečer je dvorano Gledališča Park v Murski Soboti napolnil neverjeten glas Uroša Periča – pevca, pianista in skladatelja; belega glasbenika, ki si mirne duše lahko nadene naslov »nenadomestljivi interpret pokojnega Raya Charlesa«.


Uroš je v Murski Soboti koncertiral že pred štirimi leti, sinoči pa je spet nastopil, ko je takoj po večdnevni turneji po Avstriji, tokrat ob spremljavi Big Banda Krško s svojo izvrstno interpretacijo pristne ameriške soul glasbe dobesedno očaral poslušalce Gledališča Park.

V splošnem je belemu glasbeniku, ki interpretira soul glasbo, posebej v Ameriki, težko uspeti. Uroš Perič s svojimi nastopi navdušuje že na vseh kontinentih, a prav največji kompliment so mu dali Američani, rekoč: »Hvala bogu, da se še najde kdo, ki izvaja pristno ameriško soul glasbo.« Hkrati je prvi slovenski glasbenik, ki je nastopil na prestižnem jazz festivalu v Montreuxu v Švici in na znanem French Quarter Festivalu v New Orleansu. Snemal in nastopal je s številnimi big bandi po svetu in sodeloval z uveljavljenimi glasbeniki.

Sinoči je nastopil z Big Bandom Krško, ki je s samostojnim delovanjem pričel leta 1994, ko je vodenje skupine prevzel Aleš Suša, programsko pa je orkester precej široko usmerjen in izvaja različne zvrsti glasbe - od revijske, plesne, swinga, latina, fusiona do funka in jazz rocka. Ni kaj, skupaj so sinoči na odru Gledališča Park odlično ujeli energijo soul glasbe – poslušalci so jo z navdušenjem sprejeli. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.