https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomerski svetniki tudi o reševanju problema glasbene šole

Ljutomer, 28.03.2013 ob 11:00  

Včeraj je v Ljutomeru potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri so med drugim sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu, potrdili nekatere dopolnitve in spremembe NRP Občine Ljutomer, tudi glede nove lokacije ljutomerske glasbene šole ter opravili nekatera imenovanja v svete zavodov. Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za lansko leto ni bil sprejet.


Svetniki so na včerajšnji seji v drugi obravnavi sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu Občine Ljutomer (OPN), ki je temeljni prostorski akt občine. V njem se, ob upoštevanju usmeritev iz državnih prostorskih aktov, razvojnih potreb občine in varstvenih zahtev, določijo cilji in izhodišča prostorskega razvoja občine, načrtujejo prostorske ureditve lokalnega pomena ter določijo pogoji umeščanja objektov v prostor. V okviru tega so svetniki enotnega mnenja glede popolne podpore civilni iniciativi, ki nasprotuje gradnji daljnovoda na relaciji Cirkovce-Pince. Poudarili so, da je v primeru nespremenjene trase potrebno vztrajati pri kabliranju (daljnovoda).

Spremenjeni lokaciji KS Ljutomer in KS Mala Nedelja

Na seji so obravnavali ter sprejeli nekatere spremembe in dopolnitve Statuta Občine Ljutomer. Spremenila sta se sedeža KS Ljutomer in KS Mala Nedelja. Sedež KS Ljutomer se je s Prešernove ulice 8 preselil na Vrazovo ulico 1 (lokacija občinske uprave Občine Ljutomer in Upravne enote), saj je prejšnja lokacija zaradi dotrajanosti stavbe neprimerna. KS Mala Nedelja pa ima sedež v prostorih Pošte Slovenije, za katere plačuje najemnino v višini 3000 evrov letno. Do sedaj so prostore koristili skupaj s krajevnim uradom, ki pa je bil s 1. februarjem letos ukinjen. Zaradi visokih stroškov najema prostorov bo novi sedež KS Mala Nedelja v Domu kulture v Mali Nedelji.

Zaključni račun proračuna Občine Ljutomer za leto 2012 ni bil sprejet

Svetniki so se seznanili z Zaključnim računom proračuna Občine Ljutomer za leto 2012, v katerem so prikazani predvideni in realizirani prihodki in drugi prejemki ter odhodki in drugi izdatki občine za preteklo leto. Prikazane so tudi vse spremembe sprejetega proračuna, uveljavljene med izvrševanjem proračuna, ki na podlagi predpisov s področja javnih financ vplivajo na dejansko realizacijo proračuna. Odloka niso sprejeli predvsem zaradi nekaterih sprememb pri izvrševanju proračuna ter prerazporejanjem sredstev.

Ureditev cestnega prometa

Svetniki so sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ureditvi cestnega prometa v Občini Ljutomer, s pomočjo katerega želijo ustrezno dopolniti utečeni sistem parkiranja v mestu Ljutomer.

Projekt odvajanja in čiščenja odpadne vode

Na seji so se seznanili z investicijskim programom/študijo izvedljivosti za projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure« ter ga potrdili. Vrednost investicije po tekočih cenah znaša 3.162.652,17 evrov (z vključenim davkom na dodano vrednost) in se bo izvajala skladno s časovnim načrtom od leta 2013 do 2015. Vire za financiranje zagotavljajo: EU - Kohezijski sklad (1.549.166,87 evrov), proračun RS (273.382,39 evrov), proračun Občine Ljutomer (812.994,22 evrov), razliko sredstev 527.108,70 evrov predstavlja davek na dodano vrednost.

Glasbena šola po novem na eni lokaciji

Zaradi dotrajanosti stavbe Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer v letošnjem letu pouk poteka na nadomestnih lokacijah, in sicer v prostorih OŠ Cvetko Golar, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in športne dvorane ŠIC, delno pa tudi v dvorani ter učilnicah pod dvorano v pritličju stare glasbene šole. Zaradi boljše organiziranosti, ter s tem lažjega izvajanja pouka, saj tako ne bi bili razseljeni na različnih lokacijah, so potekala dogovarjanja o novi lokaciji, in sicer naj bi sedaj prostore uredili na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Ustreznost prostorov je potrdil tudi ravnatelj Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Stanislav Lašič.

Tako je Občinski svet Občine Ljutomer na včerajšnji seji dal soglasje, da se pri proračunski postavki o Glasbeni šoli Ljutomer in projektu iz Načrta razvojnih programov 2013-2016 spremeni namen in cilj projekta. Tako se ureditev prostorov za delovanje dejavnosti ljutomerske glasbene šole izvede v objektu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Glasbena šola, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in občinska uprava Ljutomer so tako zadolženi za izvedbo vseh potrebnih aktivnosti za realizacijo predlaganega projekta.

Imenovanja

Občinski svet Občine Ljutomer je v Svet Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, kot predstavnico lokalne skupnosti, imenoval Silvo Perčič. V Svet Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci so bili imenovani Franc Slokan, Katja Murekar in Silva Pučko, v Svet Osnovne šole Stročja vas pa Dušan Kosi, Klavdija Zadravec in Tihomir Babič.

V Svet javnega zavoda Pomurske lekarne Murska Sobota so kot predstavnika soustanoviteljice imenovali mag. Tomislava Nemca, v Upravni odbor Lokalne turistične organizacije Prlekija Ljutomer pa so bili imenovani: Tihomir Babič, Marjan Pihlar, Branko Smodiš in Vlado Kokot.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2013 ob 17:06 prlek gost

      Zakaj brišete komentarje? Koga sem žalil? A je bil sovražni govor? Ni ga bilo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2013 ob 17:10 prlek gost

      Zakaj ni bi sprejet zaključni račun? Zato ni bil sprejet zaključni račun, ker županja proračun izvaja po svoje mimo sprejetega proračuna. Samo še eno leto moramo zdržati mi prleki in potem pride ura resnice.... Spet bo selitev naroda, samo tokrat v obratno smer kot zdaj torej iz Lotmerka v Puconce.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2013 ob 17:29 vura resnice gost

      Karbova res misli, da lahko dela kar če. Treba je prijaviti zaključni račun računskemu sodišču, pa te bomo vidle kdo je mel praf. Volitve se bližajo pa se bliža vura resnice.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2013 ob 17:30 Juršovka gost

      Po lotmerku se guči, da županja ni hotela obravnavati poročila nadzornega odbora in ni želela dati besede podpredsednici nadzornega odbora če je to res te je resan vse vkup za na pop tv. Bojana napiši če je to resen ali ne, ker či je je to katastrofa.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2013 ob 18:59 Lotmerški gost

      To kar se dogaja na tej občini je nesprejemljivo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2013 ob 20:56 janaz gost

      to mote ke ste si zvolile. Provijo, po toci zvoniti je prepozno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.03.2013 ob 22:21 tikataka gost

      Zadnje čase je zelo moderno, da se ugotavlja katere diplome in magisteriji so plagiati in kateri ne. Mogoče ne bi bilo odveč pogledati še kakšen magisterij Kranjske Sorbone.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2013 ob 8:51 Miko Niholič gost

      @tikataka, pa še kakšno diplomsko na FDV... Tota od piarčeka je na nivoje seminarske v drugem letniku gimnazije...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.03.2013 ob 12:58 janček gost

      kako vas je ni sram povejte kaj je dosedaj naredil kateri župan naj si vzamejo zgled po olgi te svetnike pa treb vse zamenjati saj nevejo drugo delat kot samo kritizirat kaj so naredili smodiš bogdan lah in pa kavčič samo znajo kritizirat pa se v gostilnah zbirati pa šinfati sramota za te ljudi

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.03.2013 ob 13:53 sosed gost

      Janček sedi 1. Nazaj v drugi razred, da se poskušaš naučiti sestavljati povedi!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.03.2013 ob 22:27 tunek gost

      Mene pa zanima,kaj bo delal UO v LTO Prlekija Ljutomer, koga bo kontroliral,ter ali bo kdaj sklical sestanek z vsemi z občine Ljutomer,ki se ukvarjajo s turizmom, ker koliko jaz vidin se turisti bolj sučejo v drugih občinah,kot Lotmerški, ne vem zakaj se to dovoli. Tudi tabla na glavnem placi predstavla turizem iz drugih občin kak je to mogoče, z naše občine pa so napisani tak na malo ka jih kumaj najdeš, v toten našen turizmi mi vse nekaj smrdi, mislim ka se bolj druge podpira.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.04.2013 ob 17:03 janez gost

      tunek to na občini pitaj... to so samo predstavniki občanov, več jih je še notri... sicer pa ne pišejo oni turistične strategije... mene bole zanima zakej županja dovle kandidate? to ali drugi župani ne delajo. Pa keko odborov ma te ona svojih? pa kak je te svetnik jožek pri gospodarstvi to šteja? no sej dobro ka je doba bar 1x neke za šteti, oglasi se tak nikoli vači ne razen če mu županja papir do z napisanin gučon-

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.04.2013 ob 23:23 Lenny PR gost

      Ka nede keri gučov šinfa!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.04.2013 ob 6:02 Vanez Jencelj gost

      Niholič je podmazo, ka je prišo do diplome. Tou že fsakše zna, ge pa kome se v loblane mamila odavlejo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.04.2013 ob 10:50 bežigrad gost

      kupim-prodam in obsojen na pogojno :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.