https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Miran Špilak - slaščičar, ki je v snegu odkril svojo novo strast

Pečarovci, 29.03.2013 ob 12:05  

Mladi slaščičar iz Pečarovcev je letos odkril svojo novo strast. Iz snega je izdelal motorje, kačo velikanko, delfine in še marsikaj.


Mirana Špilaka iz Pečarovcev in njegov iz snega izdelan motor smo vam na našem portalu že predstavili. Novoodkrita strast in množične pohvale ljudi, ki so videli njegovo skulpturo, pa so mlademu slaščičarju dale zagon za izdelovanje vedno novih sneženih atrakcij. Letošnja zima je bila s snegom zelo radodarna, kar je Miran z veseljem izkoristil. Prvemu motorju je sledil še en motor, zbirko njegovih snežnih skulptur pa dopolnjujejo še Miki Miška, delfini, 30-metrska kača, velikonočni zajček in še kaj.

Ste letos prvič izdelovali snežne skulpture, ali že kdaj prej tudi?

Izdelovanja raznoraznih snežnih skulptur sem se letos lotil prvič, v preteklosti sem delal le navadne snežene može, ker se jih da hitro in enostavno za izdelati. Pravzaprav pa česa drugega sploh nisem poskusil narediti.

Ker sem pa letos zasledil, da vsi delajo snežake, sem se za spremembo odločil, da bom probal narediti nekaj svojega, posebnega.  Mislim, da mi je to tudi uspelo, saj sem z svojim prvim modelom - skulpturo presenetil najprej samega sebe, saj do tedaj nisem vedel, da sem sposoben kaj takega narediti, in kasneje še veliko množico na spletu.

Odziv je bil neverjeten, to vam je verjetno dalo novega zagona?

Prav ta izkušnja me je gnala naprej, poleg tega pa sem bil radoveden, ali se mi je prva skulptura le posrečila ali pa sem odkril še neodkrit del sebe, zato sem nadaljeval v tej smer izdelovanja extremnih snežakov.  Z izdelavo drugega motorja sem se prepričal, da lahko stvari, ki jih vidim na sliki ali v živo, naredim tudi iz snega.

Verjetno bo kmalu pomlad, boste pogrešali sneg?

Pomlad naj bi v kratkem res prišla, zato se bom moral posloviti od snega. Sneg bom pogrešal le zato, ker me zanima, ali res lahko iz snega naredim vse, kar si zamislim, drugače pa komaj čakam pomlad in toplo sonce, saj me v garaži čaka moj pravi motor.

Talent zagotovo premorete, se boste v prihodnje udeležili tudi kakšnih tekmovanj, recimo v Črni na Koroškem vsako leto izdelujejo gradove kralja Matjaža?

Glede udeležbe na tovrstnih tekmovanjih še nisem razmišljal, saj se je to tako hitro odvijalo, da sploh nisem uspel vsemu slediti. Ta moja novoodkrita strast je delno tudi spremenila moje življenje, zato bom mogoče pa poleti našel čas za razmišljanje v tej smeri.

Kaj pa poleti, ste morda pomislili, da bi recimo tudi iz peska ali kakšnega drugega materiala izdelovali skulpture?

Tudi poleti bi se dalo narediti marsikaj, samo izbrati je potrebno pravi material in seveda preizkusiti, kaj se sploh da. Najprej se bom seveda preizkusil v svojem poklicu, saj sem slaščičar. Če bom katero stvar "kiksnil", ta morda ne bo za pokazat, bo pa sigurno dobra za pojesti. Morda pa se odpravim tudi na dopust na kakšno peščeno plažo, kjer bi se sigurno dalo kaj ustvariti. Če se kaj novega domislim in če ideja tudi uspe, pa vas seveda takoj obvestim.

 

Več o izdelavi prvega Miranovega motorja iz snega si lahko preberete na spodnji povezavi:

Miran Špilak - motorist, ki si je sanjski motor zaradi krize izdelal kar iz snega

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2013 ob 19:22 fredi17 gost

      miran čestitam

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2013 ob 17:23 gelibar gost

      pečoerovčari so ZAKON.....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.