https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Širom Pomurja poplave in druge razlite vode

31.03.2013 ob 16:00  

Zaradi kombinacije visoke podtalnice in povečane vodnatosti zalednih voda in vodotokov še vedno prihaja do razlivanj v ravninskem svetu Pomurja. Reki Ledava in Ščavnica se postopno umirjata, manjši vodotoki na našem območju Kobiljski potok, Ivanševski potok, Črnec in drugi pa še poplavljajo. Pri Kraščih je nastalo "Ledavsko jezero 2".

Kljub velikonočnim praznikom, ki bi morali biti mirni, je v Pomurju že cel dan pestro. Že zjutraj pred sedmo so gasilci PGD Petišovci zavarovali eno hišo z vrečami peska, po osmi uri pa je zemeljski plaz zasul steno stanovanjske hiše v naselju Cuber v občini Ljutomer. Plazišče si je najprej ogledal poveljnik CZ občine Ljutomer. Gasilci PGD Radomerje so z lopatami odstranili razmočeno zemljo, ki je ogrožala objekt, v naselju Radomerje, pa so s folijo prekrili plazečo zemljo.

Ob 8.20 je meteorna voda ogrožala dve hiši v naselju Trnje v občini Črenšovci. O dogodku je bil obveščen poveljnik CZ občine Črenšovci, ki je poskrbel, da so dostavili protipoplavne vreče s peskom za obvarovanje stanovanjskih objektov.

Ob 8.24 je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Žepovcih, občina Apače. Vodo so izčrpali gasilci iz PGD Žepovec.

Ob 8.56 je v Vučja Gomili v občini Moravske Toplice potok zalil cesto med Bogojino in Vučja Gomilo. Gasilci PGD Vučja Gomila so postavili začasno zaporo ceste in prekopali jarek za hitrejše odvajanje vode.

FOTO: PGD Vučja Gomila

Ob 9.09 je meteorna voda ogrožala dve hiši v naselju Mahovci v občini Apače. Odvečno vodo so prečrpali v kanal gasilci PGD Žiberci.

Ob 9.12 je narasla Ščavnica ogrožala trgovski objekt v Spodnji Ivanjcih v občini Gornja Radgona. Gasilci PGD Spodnji Ivanjci so opravili ogled, zaprli lokalno cesto proti Stavešincem in s protipoplavnimi vrečami zajezili dotok vode do trgovskega objekta.

Ob 10.32 je meteorna voda zalila krajevno cesto v Noršincih pri Ljutomeru, občina Ljutomer. Domači gasilci so prečrpali vodo s ceste v dolžini okrog 100 metrov.

Ob 10.53 je zaledna voda poplavila glavno cesto med Mursko Soboto in Černelavci pri Maximusu v občini Murska Sobota. Delavci CP Murska Sobota so postavili prometno signalizacijo, kraj pa so si ogledali tudi gasilci iz PGD Černelavci in poveljnik CZ občine Murska Sobota.

Ob 12.30 je meteorna voda začela ogrožati stanovanjske hiše v Gomilici v občini Turnišče. Gasilci PGD Gomilica so pri eni hiši prečrpali vodo v jarek in postavili protipoplavne vreče po vasi.

Ob 12.44 je v naselju Radmožanci, občina Lendava, meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte. Gasilci PGD Radmožanci so razvozili protipoplavne vreče in pomagali pri razmeščanju.

Ob 13.57 je v naselju Grabonoš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali gasilci PGD Grabonoš.

Ob 14.20 je voda ob potoku Črnec v Beltincih poplavila cestišče.

Ob 14.39 je v Renkovcih v občini Turnišče meteorna voda poplavila klet in dvorišče stanovanjske hiše. Gasilci PGD Renkovci so izčrpali približno 300 kubičnih metrov vode.

Ob 15.12 so na območju občine Velika Polana po odredbi poveljnika GZ Velika Polana gasilci iz PGD Velika Polana, Mala Polana in Brezovica začeli razdeljevati protipoplavne vreče zaradi naraščajočih meteornih in zalednih voda.

Ob 16.30 je v naselju Strehovci v občini Dobrovnik meteorna voda zalila delavnico. Gasilci PGD Strehovci so vodo izčrpali, iz stanovajskih hiš pa črpali še v Bratoncih, Krogu, Lipovcih in Murski Soboti.

VIDEO: Denis Pozderec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

Imate tudi vi kakšne fotografije? Pošljite nam jih na urednistvo@pomurec.com ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2013 ob 19:25 Tip iz Veščice gost

      Prvo obilno sneženje in dež mi je rahlo namočilo tla v kleti, tokratno deževje, pa je klet poplavilo. Studenec na dvorišču je dobro napolnjen z vodo in sicer nivo vode sega cca. 1/2m nižje od terena. Težavo z vodo v kleti sem zaenkrat rešil s potopno črpalko, ki zdaj avtomatsko izčrpava vodo vsake 1/2h, ko ta znova in znova naraste nazaj. Upam, da se to pretirano deževje prihodnji teden zaključi.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2013 ob 20:16 popaj gost

      hvala bougi da še ni hujše na take stvari se bomo morali navaditi malo razmišljajmo osvojem odnosu do narave in do svoje nemoči kako smo majhni in nebogljeni pred materjo ... naravo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2013 ob 22:01 gost ---hački gost

      Da nega dežja jamrate ka ge sušava zdaj je dež pa nej dobro ka so povodni ka bi li radi ? Za ednok še nemre nišče komandejrati vremeni

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2013 ob 22:32 Nekdo gost

      hački, želimo si normalno vreme, kar ta zima vsekakor ni, saj je to zimo padlo za 3/4 letnega povrpečja dežja. Očitno je, da tvojo nepremičnino še ne zaliva voda v kateri biva tvoja družina, kar tudi pojasnjuje tvoj nerazumen odgovor. Čez nekaj let boš razumel.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.04.2013 ob 8:46 Ciganjscek gost

      Vsa pohvala gasilcem za njihov trud in fotografu za njegov prispevek. Skoda po poplavah je velika. Ali se tako nasa mati narava mascuje za nas odnos do nje?

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2013 ob 19:29 gost--huz gost

      Boli me za poplave

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.