https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

TOP 10 modnih zapovedi za pomlad 2013

10.4.2013  

Čeprav se nam je zdelo, da se pomlad noče in noče prikazati, pa dnevi zdaj postajajo vse toplejši. Zato bomo rabili nova oblačila, ki se bodo s sončnimi dnevi zlila v svetlejših barvah in z lahkotnejšimi materiali.

Prominentni modni oblikovalci so začrtali modne smernice letošnje pomladi. Vsak posebej sicer usmerja v skladu s svojo vizijo in navdihom, a skupaj jih lahko strnemo v 10 točk, ki bi se jih naj držali, če hočemo slediti trendom. Poglejmo si jih.

 

1. Bermuda hlače

Chloe

Chloe, DKNY, Rachel Zoe in številni drugi so jih izpostavili v svojih številnih kreacijah in mnogi jim posebno v poletnem času z navdušenjem vzkliknejo veliki da. Lahko jih nosimo v elegantnih različicah, ali v prostem času, v obeh primerih za popestritev nadomestijo krila. Ker so daljše, niso rezervirane samo za suhljate manekenke na modnih pistah, ampak si jih lahko privoščijo tudi "resnične ženske" v vsakdanjem življenju.

2. Pretirani volumni

Jil Sander

Na naše veselje bodo spet poudarjeni pretirani volumni, ki v ohlapnih krojih skrijejo marsikatero pomanjkljivost. Pojavljajo v avantgardnih krojih, letos pa je na njih reiniscenca na sihueto 60.tih in 70.tih let, z zelo sodobnim rafiniranim pridihom. Naši vzorniki: Jil Sander, Marni in Chanel.

3. Japonski kimono

Emilio Pucci

Letos prihaja Kimono vseh vrst: od kimono obleke in srajčne obleke, do kostima. Čislan je v oversize različici kot jo predstavlja Prada, z vzorci japonskih cvetov; kot rafiniran kostim v slogu znamke Etro, z drobnejšimi živobarvnimi cvetovi; kot vojaško navdihnjena kimono srajca z našitim zlatim zmajem ala Emilio Pucci.

4. 60.ta leta

Louis Vuitton

Že jeseni je bilo to obdobje velik navdih oblikovalcem in naslednjo pomlad trend ne bo pojenjal, ampak se bo še okrepil. Očitno gre za zlato obdobje človeštva in ustvarjanja, po katerem se nam temeljito in nostalgično kolca. Čedna bluzica in spodaj malenkost razširjeno zvončasto krilo kot pri Kate Spade, ali pa kockasta grafika v strupenih barvah, kot pri Louisu Vuittonu... (zanesljivo bo velik prodajni hit, to je že znano). Ali pa srajčna obleka s poudarjenimi in velikimi grafičnimi poudarki kot pri Moschinu. Navdihov in možnosti bo ogromno.

5. Over-size volani

Gucci

Na oprijeto silhueto dodani volani razbijejo monotonijo in popestrijo ter pozornost umerijo drugam. Letos so ključni volanasti over-size rokavi. Zelo lepo delujejo na ramenih in nadlahteh (Gucci), na dekolteju (Chloe) ali od ramen pa vertikalno vse do pasu (Givenchy). Peplum na krilih in bluzah smo osvojili, zdaj bo na vrsti nošenje over-size volanov.

6.  Živalski potiski v slogu patchworka

Preen

Letošnji živalski potiski v kombiniranju "patchworka", bodo s kombinacijo neonsko zelene delovali sveže, poletno, razgibano in modno. Glavni voditelji trenda: Proenza Schouler, Erdem in Preen. 

7. Črte (po mornarsko) 

Marc Jacobs

Vsako pomlad enaka zgodba: komaj čakamo, da se bo pošteno segrelo in jo bomo odkurili na morje. Do poletnega dopusta nas lahko tolažijo mornarske črte. Te bodo to pomlad in poletje nekoliko debelejše. Jonathan Saunders jih je oblikoval v vzorec V po celotni dolžini telesa, Marc Jacobs je udaril popolno vertikalo, pri Topshopu so se z njimi poigrali asimetrično in všeč so jim na videz rahlo obledele črte. Skratka, črta ni enaka črti, zato najdite svojo najljubšo mornarsko zgodbo.

8. Kostim s kratkimi hlačami

Emporio Armani

Poslovni kostim s krilom je zastarela zgodba, za prihodnje leto oblikovalci svetujejo, da krilo zamenjate s kratkimi hlačami v enakem slogu, kot je jakna. Michael Kors je predlagal črtast kostim, Matthew Willimason takega z grafičnimi vzorci, Emporio Armani pa takega z britanskim karom v slogu Burberryja.

9. Prosojno

Christoper Kane

Radi imamo prosojno, ker deluje, kot bi bilo golo, a je veliko bolj sofisticirano od vulgarnega razglajanja. Je odkrito, a še vedno skrito. Prosojno za pomlad ljubijo Emilio Pucci, Chado Rucci, Christopher Kane in Stella McCartney.

10. Športne dimenzije

Hussein Chalayan

Že lani sta športni šik uvedli Celine in Stela McCartney. Stella je jopič ukrojila športno, a mu je dodala twist z luksuzno in prosojno tkanino (torej dva trenda v enem...), iz sveta slavnih jo je posnemala Victoria Beckham. 

Modni trendi so tako pred nami - vzemite jih za izziv pri popestritvi letošnjega pomladno-poletnega stiliziranja, ali pa uberite čisto svojo, lastno pot. Tako, da se boste najbolje počutili v svoji koži.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.