https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Robert Celec: Murska Sobota potrebuje nov zagon

03.10.2010 ob 15:36  

Minuli petek je Slovenska demokratska stranka (SDS) na Trgu kulture v Murski Soboti pripravila prireditev, kjer so se zbranim predstavili kandidatke in kandidati za Mestni svet Mestne občine Murske Sobote. Prav tako se je predstavil kandidat za župana mag. Robert Celec.

Slednji je v svojem nagovoru zbranim dejal, da je Murska Sobota eno izmed mest z najbolj komplicirano in neurejeno prometno situacijo. »Že pred drugo svetovno vojno je arhitekt Novak načrtoval obvoznico okrog Murske Sobote. Arhitekt Novak je takrat želel, da Murska Sobota postane mesto v pravem pomenu besede, evropsko mesto.

Idejo o izgradnji obvoznice je takratna oblast zavrgla. Argument proti je bil takrat - najprej je potrebno urediti cesto skozi Mursko Soboto. Uradniki so bili takrat bolj pretkani od stroke. In glejte, zgodba se ponavlja še 70 let po tem. Namesto, da bi se tranzitni promet spravil okrog Murske Sobote, so ga speljali v mesto. Murska Sobota nima zgrajene ne vzhodne, južne in ne zahodne obvoznice. Promet v Murski Soboti bo funkcioniral takrat, ko bo ves ta sistem zgrajen. In še deset dodatnih krožišč nam ne bo pomagalo. Kot pravi sedanja oblast, občinski uradniki so bili pretkani, češ dokler ne bo obvoznice nam bo država financirala ceste skozi mesto.«

Celec je izrazil zaskrbljenost nad (ne)pridobivanjem evropskih sredstev murskosoboške občine. »Mestna občina Murska Sobota je najslabša občina v pridobivanju evropskih sredstev. Slovenija ima v tej finančni perspektivi od leta 2007 do leta 2013 veliko možnosti za črpanje evropskih sredstev. Zato bomo na tem področju zavihali rokave. Poceniti bo potrebno tudi občinsko upravo, ki je med najdražjimi mestnimi upravami in je celo najdražja, če upoštevamo standard ljudi v mestih. Poceniti pa je vsekakor potrebno življenje v mestu za občanke in občane. Tako imamo v našem programu tudi vzpostavitev mestne blagajne, kjer bodo lahko vsi občani brez velikih provizij plačevali račune za komunalo, vodovod, elektriko itn. Še veliko podobnih ukrepov imamo.«

Celec se je v nadaljevanju dotaknil še bistvene točke programa. »Naš glavni poudarek v programu je na delovnih mestih. Te naše mesto najbolj potrebuje. Ali sem povedal vse, kar imamo v programu? Ne, nisem, ker se vsega ne da povedati tako na hitro, zato od vas občanke in občani pričakujem, da nam tekom zadnjega tedna kampanje prisluhnete in mi bomo prisluhnili vam.«

Kandidat SDS za župana Mestne občine Murska Sobota je povedal še nekaj na temo predvolilnih anket. »Te dni lahko prebiramo razne ankete, ki napovedujejo rezultate. Ugotavljamo, da so te ankete veliko bolj namenjene oblikovanju javnega mnenja kot merjenju javnega mnenja. Tudi mi smo naredili anketo, katere rezultati so bistveno drugačni. Nakazujejo boljšo prihodnost za občanke in občane mestne občine Murska Sobota. A glavna anketa bo 10. oktobra. Tudi vaši odzivi občanke in občani nas samo še dodatno vzpodbujajo in dajejo zagon, da skupaj zmoremo.«

Več o kandidatu za župana SDS mag. Robertu Celcu si lahko preberete na: www.robertcelec.si

PR ČLANEK

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ajkaro
      03.10.2010 ob 18:07 ajkaro

      Ceec, kak ti zlejka ide z gezika ka je soboška občina najslabša tukaj in najslabša tam. Lažeš ka še sam sebi verjameš. Navedi dokaz za svoje trditve glede črpanja evropskih sredstev. Nej vse samo na pamet, samo ka mlatite po Štihece. Isto si pravo kak je po tvoje soboška občina najbole zadolžena, ka do še generacije plačevale kredite zaradi Štiheca. Resnica pa je povsem druga. MS je najmanj med vsemi mestnimi občinami povečala svoj dolg od leta 2006-2010. Vir: http://www.finance.si/290907/%3Csmall%3EHiti-tedna-%3C-small%3EOb%E8an-katere-mestne-ob%E8ine-je-najbolj-zadol%BEen in Glede anket: vsi prirejajo rezultate v prid Štihecu, geli. Od levo usmerjene Nenamedie, do levega POP TV, do levega Večera, do levega Vestnika... Ka je slučajno Štihec kandidat levice, ka vsi levi tak za njega navijajo? Dajte se malo zresnite s temi svojimi trditvami (točneje lažmi). Rajši začajte pakirati kufre, ker de vas Janša za džajca obeso ob vašem volilnem uspehu 3,4% pa telko pejnez ste že zapravili. Še kak de s vam kolcalo za 8 svetniki v MS v naboljšem obdobju SDS v MS (za vas na žalost je to bilo pod Štihecom)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. anch
      03.10.2010 ob 21:56 anch

      Štihčevi kloni so spet na delu? Mater ste spozosagani, šefe vam zgublja podporo ha?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. smesko
      05.10.2010 ob 9:49 smesko

      Eni se pa rejsan potrudijo, ka prikažejo kak smo se nej zadosta zadužili. Ali pri takšni plači v Prekmurji mo dolgove plačevali enok duže kak drujgi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.