https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Svetniki v Rogaševcih sprejeli proračun

Rogaševci, 03.04.2013 ob 7:00  

Občinski svetniki so na seji sprejeli proračun, pritrdili investicijskemu  projektu za Zdravstveni dom Murska Sobota ter hkrati Gasilski zvezi Rogaševci podelili priznanje občine Rogaševci.

Po otvoritvi seje in ugotovitve sklepčnosti so svetniki obravnavali in potrdili dnevni red ter zapisnik 19. seje Občinskega sveta Občine Rogašovci.

Ultrazvočni aparat v načrtu razvojnih programov občine

 Občinski svetniki so sprejeli dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) »Nabava ultrazvočnega aparata za Zdravstveni dom Murska Sobota«. Ministrstvo za zdravje je namreč v Uradnem listu RS objavilo javni razpis za prijavo predlogov investicijskih projektov za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji za leto 2013 in 2014, ki bodo sofinancirane iz proračuna Ministrstva za zdravje. Svetniki so tako soglasno sprejeli sklep, ki je bil dan na predlog Zdravstvenega doma Murska Sobota ob podpori Mestne občine Murska Sobota in dejstvu, da ima občina Rogašovci glede na merila razpisa, zelo velike možnosti za pridobitev sredstev oziroma financiranje v 100 % deležu s strani Ministrstva za zdravje. Na podlagi vsega tega so uvrstitili nabavo ultrazvočnega aparata za Zdravstveni dom Murska Sobota v načrt razvojnih programov občine Rogašovci. Poleg tega je prijavitelj na razpis lahko samo občina in ne zdravstveni dom. Aparat za ultrazvočno diagnostiko, ki ga trenutno uporabljajo v Dispanzerju za žene, je iz leta 1989, iztrošenost aparata naj bi bila 100 %.

Proračun sprejet

Občinski svetniki so sprejeli tudi Odlok o rebalansu proračuna Občine Rogašovci za leto 2013. Občina Rogaševci bo letos za investicijske projekte namenila skupno okrog 2,5 milijona evrov. Letošnji proračun občine, je tako precej investicijsko naravnan, saj je kar 58 odstotkov proračunskih sredstev namenjenih investicijam. Eden izmed večjih projektov občine  je 1. faza izgradnje kanalizacije v občini oziroma nadaljevanje investicije iz leta 2012, ki bo stala okrog 600 tisočakov. Prav tako bodo letos dobrih 700 tisočakov namenili izgradnji 2. faze kanalizacije Sveti Jurij – Rogašovci zahod. Za projekt oskrbe s pitno vodo Pomurja - Sistem B pa bo občina porabila 187 tisoč evrov.

Svetniki podelili tudi priznanje občine

Svetniki so odločali tudi o predlogu za podelitev priznanja občine Rogaševci. Svetniki so soglasno sprejeli sklep za podelitev priznanja Občine Rogaševci Gasilski zvezi Rogaševci. Gasilska zveza Rogaševci vse od ustanovitve 25. Junija 1998 vzorno opravlja svoje delo. V tem času so prostovoljna gasilska društva naše občine opravila preko 300 uspešnih intervencij pri požarih, prometnih nesrečah, pri odstranjevanju posledic zaradi neurja, ob poplavah in drugih nesrečah. Prostovoljci iz gasilskih društev so sodelovali tudi pri odstranjevanju posledic po poplavah in drugih nesrečah. Prostovoljci iz gasilskih društev so sodelovali tudi pri odstranjevanju posledic po poplavah v drugih delih Slovenije, v Železnikih, na Ptuju, v Ljubljani in v Dravogradu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.