https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Turnišče obkroženo z zalitimi polji

Turnišče, 03.04.2013 ob 17:58  

Tako kot marsikje po Pomurju je tudi okoli vasi Turnišče ogromno narasle vode, a na srečo le okoli vasi, ne pa tudi znotraj vasi, kot je to ponekod drugod. Visoka podtalnica sicer zaliva kleti, a največjo škodo bodo kot kaže imeli tukajšnji kmetje, saj je veliko polj povsem pod vodo ...


FOTO: Matej Vnuk

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2013 ob 0:21 gospodarstvo gost

      Mogoče bi bilo glede na naravne danosti za razmisliti o gojenju rib namesto pujskov. Narava se pač spreminja. In človek se mora naravi prilagoditi. In ribe so še bolj zdrava hrana, kot svinjsko meso.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2013 ob 7:39 fox gost

      med kmetijsk panoge bomo dodali še pridelavo riža :)

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2013 ob 13:49 gospodarstvo gost

      No vidiš fox, kako razmišljajo naši ljudje. Takoj ti dajo minuse. Takim res ni pomoči. Daš jim podjetniško idejo, pa takoj na tebe. Dokler ne bo miselnega preskoka, ne bo nič boljše. Vsak dan bo slabše, dokler se vse ne sesuje. In po dobri stari navadi, se bo spet iskalo krivce vse povprek. Samo pri sebi ne bi nihče začel. Vse od kar svet stoji, se je človek prilagajal naravi in izkoriščal možnosti, ki jih je narava dala. Eskimi tudi ne gojijo solate. V nekateri predelih Italije tudi pridelujejo riž. A eni mislite, da ga samo Kitajci? O ribogojnicah sem mislil zelo resno. Težko je, ker nekateri ne vidijo dlje od svojega nosa in mislijo, da pač to kar so počeli, bodo še naprej počeli. Že bežen pogled čez mejo v Avstrijo pove vse. Tam imajo nešteto majhnih ribnikov, da o jezerih ne govorim. Rib vzgojijo in polovijo, da jim lahko zavidajo slovenski in hrvaški ribiči na jadranu. V Avstriji je to gospodarska in turistična panoga. Pri nas pa neka društva upravljao s tem, ki so sama sebi namen. Večina voda pa je itak neizkoriščenih. Ehhhh, ovcam, ki so z eno nogo še v bivši državi in ploskajo Bratuškovi, pač ni pomoči.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2013 ob 23:51 gospodarstvo gost

      No, no, no, le lepo pritiskajte minuse. NI VAM POMOČI. Pa ne mi jokat potem in klicat državo na pomoč.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.04.2013 ob 12:15 hački gost

      V Turnišči bi lejko upkače pouvali zaj je dosta vode .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.