https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomladni sejem v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 04.04.2013 ob 8:30  

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni se bo danes začel Pomladni sejem, v okviru katerega bodo potekali sejmi gradbeništva Megra, energetike Engra, komunale, urejanja okolja in ekologije Kogra ter Pomurski obrtno-podjetniški sejem Pos. Sejem bo trajal do vključno nedelje, predstavilo pa se bo 190 razstavljavcev.

Razstavljavcev bo manj kot prejšnja leta. Kot je prejšnji teden povedal predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec, jih je bilo lani 230, v "zlatih časih" pa samo na Megri blizu 500.

Na Megri bo v središču predstavitev ponudbe za trajnostno graditeljstvo, energetsko sanacijo stavb in smotrno rabo materialov ter gradnje in obnove, prijazne človeku in okolju. Obiskovalcem bodo brezplačno svetovali, v okviru programa pa bo tudi državno tekmovanje mladih kleparjev in krovcev.

Na Engri bodo ponujali najnovejša znanja, izdelke in storitve za učinkovito rabo energije v stavbah s pomočjo naprednih energetskih sistemov in s čim večjim deležem obnovljivih virov energije.

Foto:kvadrati.si

Na Kogri bodo predstavili znanje, storitve, opremo in materiale za vlaganje v posodobitev in razvoj komunalne infrastrukture.

Pos bo obrtnike in podjetnike združil v skupno ponudbo za investitorje in lastnike objektov v obmejni regiji Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Poudarek bo na izdelkih in storitvah za gradbeništvo, na obnovljivih virih energije, sklepnih graditeljskih delih, instalacijah, vzdrževanju bivališč, urejanju okolice in skrbi za okolje.

V petek se bo Pomladnemu sejmu na radgonskem sejmišču pridružil še prvi mednarodni sejem pogrebnih in pokopaliških dejavnosti Post viva. Na njem bodo ponudniki pogrebnih storitev prvič v Sloveniji in širši regiji predstavili opremo, izdelke ter tudi duhovne vsebine in strokovne posvete. Sodelovalo bo 50 razstavljavcev iz sedmih držav, podpisali pa bodo tudi etični kodeks pogrebne in pokopališke dejavnosti.

vir:STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2013 ob 15:11 sejemskomesto gost

      Vsako leto je slabše. Prostor na sejmu stane več, kot kje v tujini. Obiskovalcev je malo. Obubožana raja ob reki Muri nima denarja. Lepo se je iti sejmarja na žuljih naših očetov in dedkov. Naj bi si Erjavec kupil tako velik prostor. Sezidal objekte. In se potem šel sejmarja. Seveda s svojim denarjem. Lepo je sprivatizirati tako velik objekt, ki so ga nekoč gradili naši očetje. Ja, ja, če si Kućanov prijatelj, je pač lažje. Ko je hotel Janša takim tičem malo stopiti na prste, pa takoj vik in krik. Še bolj naj molzejo rajo, da jim mogoče le kdaj klikne v glavi.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.